Παιχνίδια εξουσίας…

Παιχνίδια εξουσίας…

Τις τελευταίες μέρες είχαμε στην Καλαμάτα την επίσκεψη δύο υπουργών της κυβέρνησης. Την αρχή έκανε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία, μεταξύ άλλων, μας είπε πόσο πολύ βοήθησε το υπουργείο της το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού. Φέτος, μάλιστα, τα χρήματα που δόθηκαν ήσαν περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Η μισή αλήθεια είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Η χρηματοδότηση του θεσμού ήταν εξασφαλισμένη για την τριετία 2018- 2020 με 1,2 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, η σημερινή ηγεσία έβαλε μόλις 50.000 ευρώ, συν άλλα 50.000 ευρώ από το Δήμο Καλαμάτας. Τις δηλώσεις της για τα αρχαία της Υπαπαντής δεν τις συζητάμε, αφού η κατακραυγή ξεπέρασε τα όρια της Καλαμάτας. Χθες είχαμε τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκο. Αναφέρθηκε ονομαστικά στο ενδιαφέρον των πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκου Μητσοτάκη για το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, ενώ για την προηγούμενη κυβέρνηση αναφέρθηκε γενικά και αόριστα στον… προκάτοχό του.

Επειδή ο υπουργός, εκτός από περιπλανώμενος πολιτικός, υπήρξε και ανώτερο στέλεχος εταιρείας που ασχολείται με τη δημόσια γνώμη, γνωρίζει πολύ καλά και τα… κόλπα της. Η πολιτική ευγένεια δεν τον εμπόδιζε σε τίποτα να υπενθυμίσει και την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, τα “ευχαριστώ” του σημερινού περιφερειάρχη και τέως δημάρχου είναι καταγεγραμμένα…

Πάντως, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος χθες είχε το θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομά τους…

Α.Π.