Ξεκίνησε η προετοιμασία της Καλαμάτας στο Πήλιο, «γεμίζει» το ρόστερ

Ξεκίνησε η προετοιμασία της Καλαμάτας στο Πήλιο, «γεμίζει» το ρόστερ

Στο Πήλιο ξεκίνησε από χθες Δευτέρα 24 Αυγούστου το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της Καλαμάτας με τη συμμετοχή του 20χρονου Γάλλου αμυντικού Randi Mavinga, ο οποίος δοκιμάζεται από τον Νίκο Αναστόπουλο (πέρυσι ήταν στην ΛΑΝΣ Β’ Γαλλιας, η οποία ανέβηκε στην Α κατηγορία). Εντός των ημερών θα ενσωματωθούν 3 βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων ο ένας είναι ο 33χρονος μέσος Σουμπίνιο με πολύ καλή παρουσία σε ομάδες Super League (μεταξύ άλλων έχει αγωνισθεί σε Εθνικό, Ολυμπιακό, Πανσερραϊκό, ΟΦΗ, Λεβαδειακό και Ατρόμητο, ενώ πέρυσι ήταν στο Αζερμπαϊζάν), ένας Ολλανδός και άλλοι δύο με κοινοτικό διαβατήριο. Ακόμα, συνεχίζονται και οι διαπραγματεύσεις με Έλληνες ποδοσφαιριστές, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν όταν υπογράψουν.

Από την πλευρά της διοίκησης, τονίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας στους φιλάθλους για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και ότι όλα γίνονται με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει σε συνεργασία με τον προπονητή μας Νίκο Αναστόπουλο. Ζούμε φέτος πρωτόγνωρες ποδοσφαιρικές καταστάσεις αφού πλησιάζουμε στο τέλος Αυγούστου και ακόμα δε γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε. Θα θέλαμε όμως να τονίσουμε ότι το πρωτάθλημα δεν αρχίζει ούτε αύριο ούτε σε 10 μέρες ούτε σε ένα μήνα! Όσες μεταγραφές χρειάζονται θα γίνουν και η ομάδα θα είναι πανέτοιμη όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Αποκτήθηκε ο Αραμπατζής

Στην αποστολή που αναχώρησε την Κυριακή για το Πήλιο συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές που παραβρέθηκαν στις πρώτες προπονήσεις που έγιναν Παρασκευή-Σάββατο στα Παλιάμπελα και είναι οι Αλεξόπουλος Βαγγέλης, Ζαχαρόπουλος Μιχάλης, Τριανταφυλλάκης Βασίλης, Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος, Γκαλίτσιος Αλέξανδρος, Νατσιόπουλος Αλέξανδρος, Bousbiba Daoud, Guihoata Jerome, Καρούτης Θεόδωρος, Κωνσταντινόπουλος Παναγιώτης, καθώς επίσης κάποιοι νεαροί από την δεύτερη ομάδα της Καλαμάτας.

Ως το δεύτερο φετινό μετεγγραφικό απόκτημα –μετά τον Γκαλίτσιο- συμμετέχει ακόμη ο 36χρονος τερματοφύλακας Γιάννη Αραμπατζή, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με την τοπική μας ομάδα. Ο Αραμπατζής έγινε γνωστός από τη θητεία του στην ΑΕΚ, έχει αγωνιστεί ακόμη, μεταξύ άλλων, σε Άστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία), ΑΟ Κέρκυρας και Ερμής Αραδίππου (Κύπρος), ενώ την περσινή σεζόν ήταν από τα βασικά στελέχη του Αγίου Νικολάου.

Οι συνεργάτες του Νίκου Αναστόπουλου

Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε αναλυτικά το τεχνικό επιτελείο της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του Νίκου Αναστόπουλου και των συνεργατών του. Αυτό απαρτίζεται από τους εξής:

Νίκου Αναστόπουλος, προπονητής

Θανάσης Μουρτζιάπης, εργοφυσιολόγος

Κοντογιάννης Μιχάλης, γυμναστής

Μιχάλης Παυλάκης, γυμναστής αποκατάστασης

Φίλιππος Μπολοβίνης, προπονητής τερματοφυλάκων

Kωνσταντίνος Ζιούδρος, αναλυτής αγώνων

Οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ σημειώνουν ακόμη ότι : H ομάδα φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά της σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της αγωνιστικής χρονιάς θα κάνει χρήση το σύστημα παρακολούθησης GPS της Polar Tim Pro Gps. Tην όλη διαδικασία, επικεφαλής θα είναι ένας από τους καλύτερους έλληνες εργοφυσιολόγους στην Ελλάδα, ο ΔΡ. Θανάσης Μουρτζιάπης K.ΦA. Ph.D., PD. Exercise Physiology μαζί με τους γυμναστές της ομάδας. Ο Μουρτζιάπης θα είναι υπεύθυνος για τις εργομετρικές εξετάσεις και για το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, πάντα υπό την επίβλεψη του καταξιωμένου προπονητή της ομάδας μας Νίκου Αναστόπουλου.

Κοντογιάννης Μιχάλης, προπονητής UEFA A και επιλαχών UEFA PRO, γυμναστής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και μπορεί να χειρίζεται τα προγράμματα τεχνικής ανάλυσης μέσω υπολογιστή. Έχει δουλέψει σε τοπικά σωματεία, σε ακαδημίες ποδοσφαίρου και επαγγελματικά στην Παναχαϊκή, στο Παναιγιάλειο.

Μιχάλης Παυλάκης: Θα είναι ο γυμναστής αποκατάστασης και επανένταξης των ποδοσφαιριστών καθώς επίσης και άμεσος συνεργάτης του Θανάση Μουρτζιάπη για την διαδικασία παρακολούθησης των ποδοσφαιριστών με το σύστημα του GPS για την καθημερινή ανάλυση των δεδομένων στον τομέα της φυσικής κατάστασης τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες.

Φίλιππος Μπολοβίνης, είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων. Κάποιες από τις ομάδες που έχει δουλέψει είναι: Ολυμπιακός Βόλου, Πανιώνιος, ΑΕΛ, Πανθρακικός, Ένωση Νέων Παραλιμνίου

Kωνσταντίνος Ζιούδρος, αναλυτής αγώνων με προϋπηρεσία στις εθνικές ομάδες.

Δεύτερο προπονητήριο στη Μικρομάνη

Τέλος, όπως έγινε γνωστό: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο δεύτερο προπονητικό κέντρο που βρίσκεται στην τοποθεσία Μικρομάνη και είναι πλέον στη διάθεση του Νίκου Αναστόπουλου για την προετοιμασία της ομάδας.

Με Αυγενάκη σήμερα η τηλεδιάσκεψη Super Legue 2-Football League, δικαίωση προδικάζει η Καλαμάτα
Με τα μούτρα στη δουλειά έπεσε το νεοσυσταθέν working group της Ένωσης Super League 2 και Football League όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης (23/4). Μια από τις προτεραιότητες της ομάδας εργασίας ήταν να έρθει σε μια επαφή με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να του θέσει επί τάπητος τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τις ομάδες των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών.

Το ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών ορίστηκε για την προσεχή Τρίτη (28/4) μέσω τηλεδιάσκεψης και ανάμεσα στα θέματα που αναμένεται να τεθούν είναι, φυσικά, το τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα, η δύσκολη οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των ομάδων, η οποία έγινε ακόμη δυσκολότερη λόγω του κορωνοϊού, αλλά και η επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο.

Τα παραπάνω αναφέρει το ρεπορτάζ του metrosport, ενώ η ΠΑΕ Καλαμάτα «προδικάζει» ως θετικό το τελικό αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης που θα της δώσει τη δυνατότητα να ανέβει κατηγορία: «Χαιρετίζουμε και συμφωνούμε απόλυτα με την τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάργηση της Football League και δημιουργίας Super League 2 σε 2 ομίλους και περιμένουμε τις προσεχείς ημέρες την υλοποίησή της».