32 τα υποψήφια δοκίμια για το Βραβείο Φωτέα 2019 – 2020

32 τα υποψήφια δοκίμια για  το Βραβείο Φωτέα 2019 – 2020

Συνολικά 32 είναι τα υποψήφια βιβλία για το Βραβείο Φωτέα 2019 – 2020, τα οποία θα αξιολογήσει, σε συνεδρίασή της στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, η αρμόδια Επιτροπή.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω βραβείο -με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ- απονέμεται στη μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη της Μεσσηνίας Παναγιώτη Φωτέα. Είναι ετήσιο, πανελλήνιο και αναφέρεται σε βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού -με θεματικό περιεχόμενο από όλους τους τομείς της σκέψεως, όπως πολιτική και κοινωνία, φιλολογία, φιλοσοφία, θεολογία, λογοτεχνική κριτική-, το οποίο, όσον αφορά στο φετινό διαγωνισμό, θα πρέπει να έχει εκδοθεί από το Φεβρουάριο του 2019 έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020.

Την Επιτροπή του Βραβείου αποτελούν οι: α) Χρύσα Μαλτέζου (ως πρόεδρος) ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, β) Σοφία Καπετανάκη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, γ) Νικόλαος Μηλιώνης, μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και αντιπρόεδρο του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου, δ) Παναγιώτης Νίκας, περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ε) Γιώργος Ανδρειωμένος, καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.