5 πύρινα μέτωπα αντιμετωπίστηκαν την ίδια ώρα χθες στη Μεσσηνία

5 πύρινα μέτωπα αντιμετωπίστηκαν την ίδια ώρα  χθες στη Μεσσηνία

Φωτιές σε Μάνεση, Ανάληψη και Σολάκι

Εκτός των πυρκαγιών σε Ασπρόχωμα και Άνω Μπλεμενιάνους Κυπαρισσίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ακόμα τρεις φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν την ίδια ώρα.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι ξέσπασαν δυο πυρκαγιές σε Κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης. Αρχικά, στην Ανάληψη, όπου, αφού έκαψε μικρή γεωργική έκταση, έσβησε χάρις την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και οχημάτων του Δήμου Μεσσήνης. Πιο δύσκολη ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε την ίδια σχεδόν ώρα στην Κοινότητα του Μάνεση, επίσης του Δήμου Μεσσήνης, σε χορτολιβαδική έκταση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 17  πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, πέντε οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν και δύο α/φ τύπου PZL. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τις 5.00 χθες το απόγευμα.

Λίγο πιο αργά χθες το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά και στο Σολάκι Οιχαλίας. Και εκεί, αφού έκαψε δασική έκταση περίπου 15 στρεμμάτων, τέθηκε νωρίς χθες το απόγευμα υπό έλεγχο. Άμεσα, για να αντιμετωπίσουν κι αυτή τη φωτιά, κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, οκτώ οχήματα και δύο α/φ PZL.

Του Κώστα Γαζούλη