Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Μεσσήνης σχετικά με το εργατικό ατύχημα

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Μεσσήνης σχετικά με το εργατικό ατύχημα

Σχετικά με το εργατικό ατύχημα που συνέβη στις 16/09/2019 στην Περιοχή Μπάρκα της ΔΕ Βουφράδων έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Kατ’ αρχάς το γεγονός από μόνο του, ότι κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα ανθρώπου της οικογένειας της ΔΕΥΑΜ, μας προβληματίζει όλους σε μεγάλο βαθμό και μας θέτει προ των ευθυνών μας.

Το ατύχημα συνέβη όταν το συνεργείο που έκανε εργασίες συντήρησης των δεξαμενών, στο Δήμο Μεσσήνης, αυτοβούλως, χρησιμοποίησε ξύλινη αυτοσχέδια σκάλα.

Η εν λόγω σκάλα έσπασε και ο εργαζόμενος Λώλος Γιάννης έπεσε από ύψος 2 περίπου μέτρων.

Τονίζεται ότι το συνεργείο είχε μαζί του σκάλα από αλουμίνιο, την οποία χρησιμοποιεί για αυτές τις περιπτώσεις.

Κατά συνέπεια, η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ότι το ατύχημα έγινε «ύστερα από κατάρρευση της ξύλινης διαβρωμένης από τα χρόνια μοναδικής σκάλας που βρισκόταν στο χώρο για να τη χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι», είναι ανακριβές στο σημείο αυτό.

Ευτυχώς, ο εν λόγω εργαζόμενος είναι καλά στην υγεία του και η επιχείρηση από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα του σε ό,τι θα χρειαστεί.

Η επιχείρηση διαθέτει Βιβλίο Τεχνικού Ασφαλείας και Βιβλίο Ατυχημάτων. Επίσης, έχει συντάξει γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου.

Τέλος, διαθέτει στους εργαζομένους όλα τα Μ.Α.Π. και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις εργασίες της επιχείρησης.

Εξ αφορμής του εν λόγω ατυχήματος και με στόχο την ασφάλεια των εργαζομένων της επιχείρησης, αλλά και των πολιτών του Δήμου Μεσσήνης, θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας, τον Τεχνικό Ασφαλείας και το Σωματείο Εργαζομένων, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ