Αναβιώνει μέσω του διαδικτύου η Thomas Cook

Αναβιώνει μέσω του διαδικτύου η Thomas Cook

Η Thomas Cook μπορεί να επανέλθει ως διαδικτυακός ταξιδιωτικός πράκτορας μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες τουριστικών site.

Η εταιρεία που πτώχευσε πέρυσι, έπειτα από 178 χρόνια ιστορίας, αναμένεται να επανέλθει ως διαδικτυακός τουριστικός πράκτορας από την κινέζικη εταιρεία Fosun που είχε το μεγαλύτερο πακέτο μετοχών και έχει αγοράσει τα σχετικά δικαιώματα, σύμφωνα με το Sky News.

Η πτώχευση της εταιρείας είχε επιφέρει μεγάλη ζημιά στον τουρισμό της Μεσσηνίας και ιδιαίτερα της Μάνης, καθώς εξυπηρετούσε πολλά τουριστικά πακέτα κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επανεκκίνηση του brand είναι σε προχωρημένο στάδιο, αλλά πηγές του κινεζικού ομίλου αναφέρουν ότι εξαρτάται από τη λήψη των απαραίτητων αδειών από τη βρετανική κυβέρνηση και των επομένων ανακοινώσεων για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την επιβολή καραντίνας.

Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι η Fosun είχε προαναγγείλει την επαναλειτουργία της Thomas Cook τον προηγούμενο Ιούνιο, οπότε όμως λόγω των εξελίξεων του κορωνοϊού δεν έγινε. Η Fosun απέκτησε την Thomas Cook για 11 εκατομμύρια τον περυσινό Νοέμβριο μετά την κατάρρευση του ταξιδιωτικού γίγαντα.