Απόλλων Καλαμάτας: Ξεκίνησε με στόχο την 3άδα της Pre-League

Απόλλων Καλαμάτας: Ξεκίνησε με στόχο την 3άδα της Pre-League

Με δείπνο το βράδυ της Δευτέρας στο Κεντρικόν, «ζέσταμα» με μπητς βόλεϊ στα γήπεδα του KBV, τεστ ανίχνευσης για τον covid-19 και με την πρώτη προπόνηση χθες το απόγευμα στο Κλειστό της Παραλίας ξεκίνησε η νέα αγωνιστική περίοδο στην γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα.

Στο πλευρό της τοπικής μας ομάδας που θα εκπροσωπήσει την περιοχή μας σε κορυφαίο επίπεδο -θα λάβει μέρος στην Pre League, ένα σκαλί κάτω από την Α1- βρέθηκε και ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στις «μελανόλευκες» για την κατάκτηση του τίτλου στην Α2 και την άνοδο και ευχήθηκε να έχουν και φέτος μια καλή σαιζόν, ανάλογη εκείνης που πέρασε. Διαβεβαίωσε για τη στήριξή του στην ομάδα, που είναι ανάμεσα σε αυτές που τιμούν και προβάλουν την πόλη μας, τονίζοντας ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει τον αθλητισμό ως κοινωνικό αγαθό και γι’ αυτό όλες οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ως αποτέλεσμα και της αύξησης κατά 130 χιλιάδες ευρώ τις δαπάνες σε αυτόν τον τομέα.

Μάλιστα …έβγαλε και την είδηση ότι στην προχθεσινή συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών έθεσε το θέμα της κατασκευής κλειστού προπονητηρίου στο χώρο του δημοτικού σταδίου, με προϋπολογισμό 1.300.000 ευρώ (τα άλλα δύο έργα που συζητήθηκαν οι ράμπες προσβασιμότητας για ΑμΕΑ μέσα στην πόλη και το διαδημοτικό κυνοκομείο). 

Η επικεφαλής του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα, Βίκυ Καραμπάτσου, χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε αυτό το μικρό-μεγάλο θαύμα της ομάδας που έχει να επιδείξει 3 διαδοχικές ανόδους, επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Καλαμάτας, χάρις και στην αγάπη του Δημάρχου για τον χώρο του αθλητισμού –κάτι, που όπως είπε, δεν συμβαίνει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που θα έπρεπε τουλάχιστον να στηρίξει τις δύο μοναδικές ομάδες της Περιφέρειας που την εκπροσωπούν σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Όπως τόνισε η Βίκυ Καραμπάτσου και ο προπονητής Μπάμπης Μυτσκίδης, ο οποίος είναι ο άλλος πυλώνας της «μελανόλευκης» επιτυχίας, στόχος του Απόλλωνα για τη νέα σαιζόν είναι να βρεθεί στην πρώτη 3άδα του (πολύ δύσκολου) ομίλου του, ώστε να εξασφαλίσει άνετα την παραμονή του και από εκεί και πέρα να μπει στη «μάχη» με τις κορυφαίες που θα διεκδικήσουν τις τουλάχιστον δύο θέσεις ανόδου. «Μετά θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε πιο ελεύθερα και ό,τι έρθει …καλώς να έρθει. Ποτέ δεν λέμε μεγάλα λόγια, πάμε δουλεύοντας για να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο, να χτυπάμε όλα τα παιχνίδια χωρίς να φοβόμαστε τίποτα και ό,τι μας αναλογεί θα πάρουμε στο τέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μυτσκίδης. Ο ίδιος επισήμανε ακόμη ότι η Pre League είναι μια πολύ διαφορετική κατηγορία, με πολλές παίκτριες από την Α1, που θα προσφέρει πολύ ωραία παιχνίδια και μακάρι η πορεία της πανδημίας να επιτρέψει στους φιλάθλους να επιστρέψουν στις κερκίδες.

Ο Απόλλωνας Καλαμάτας θα ξεκινήσει τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις στις 7 Νοεμβρίου υποδεχόμενος στο Κλειστό της Παραλίας τον Ναύαρχο Βότση από τη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα όμως έχει προγραμματίσει μια σειρά από φιλικά παιχνίδια, αρχίζοντας από τη συμμετοχή σε τουρνουά στην Πάτρα 19-20 Σεπτεμβρίου, ενώ 3-4 Οκτωβρίου θα διοργανώσει μια μεγάλη στην Καλαμάτα με τη συμμετοχή ομάδων της Volley League (ΑΕΚ, Μαρκόπουλο και Αμαζόνες). Επίσης έχει «κλειστεί» φιλικό στην Κόρινθο στις 26/10 κόντρα στην έτερη πελοποννησιακή ομάδα της Pre League που όμως τοποθετήθηκε στον άλλο όμιλο, ενώ θα γίνουν και διαδοχικά φιλικά στην Αθήνα τα κενά Σαββατοκύριακα.   

Η ταυτότητα της καλαματιανής ομάδας
Με την παραμονή του περυσινού κορμού της επιτυχίας και τις νεοφερμένες το ρόστερ του Απόλλωνα αριθμεί 14 παίκτριες, με τους υπεύθυνους της ομάδας να μην αποκλείουν περαιτέρω ενίσχυση. Η Καναδή Νικάλα Ματζέφσκι είναι η παίκτρια που έχει προκαλέσει αίσθηση, όμως όλες οι μετεγγραφές των «μελανόλευκων» είναι προσεκτικά επιλεγμένες, με εμπειρία από υψηλές κατηγορίες.

Το δυναμικό του Απόλλωνα αποτελούν ειδικότερα:

Πασαδόροι: Μουρατίδη Δανάη, Μπεσή Εβελίνα, Πετροπούλου Βασιλίνα

Λίμπερο: Γκιαούρη Σοφία, Γκιόλλα Νίκη

Ακραίες: Καραμούντζου Ντίνα, Κόλλια Νίκη, Majewski Nikala

Διαγώνιες: Παπά Άντζελα, Σωτηρίου Αθηνά

Κεντρικές: Αποστολοπούλου Λίνα, Καρακύκλα Σοφία, Σακελλαρίου Ειρήνη, Κωνσταντοπούλου Μαρία

Προπονητής: Μυτσκίδης Μπάμπης.

Βοηθοί: Κωστοπούλου Μ., Τασσιοπούλου Βιβή

Physio team: Ασημακόπουλος Θεόδωρος, Μπακαράκη Ακριβή

Γενικός Αρχηγός: Σπυρόπουλος Γιώργος

Υπεύθυνος λειτουργίας τμήματος: Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος

Επικεφαλής τμήματος: Βίκυ Καραμπάτσου.

Χ.Ε.