Δεν πείθει ο Λεβεντάκης με τη μετάθεση ευθυνών για τις διακοπές νερού στην Κυπαρισσία

Δεν πείθει ο Λεβεντάκης με τη μετάθεση ευθυνών για τις διακοπές νερού στην Κυπαρισσία

Δεν πείθει, όπως φαίνεται, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης (ο οποίος μέχρι και τα τέλη Ιουλίου ασκούσε και καθήκοντα προέδρου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας), με όσα ισχυρίστηκε για τις καθημερινές και πολύωρες διακοπές νερού στην Κυπαρισσία, για 43 μέρες, ντάλα καλοκαίρι, που έκαναν εφιαλτική τη ζωή κατοίκων κaι επισκεπτών, καθώς και τη λειτουργία επιχειρήσεων και καταστημάτων.

Η απαράδεκτη κατάσταση, χωρίς νερό, ξεχείλισε τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση στην Κυπαρισσία, που εκδηλώθηκε δημόσια, τόσο σε συζητήσεις κατοίκων κaι επαγγελματιών όσο και στα social media. Καμία αιτίαση περί ανομβρίας, λειψυδρίας, αυξημένης κατανάλωσης λόγω κόσμου, βλαβών λόγω παλαιότητας του δικτύου, που αναφέρονταν ως αιτίες στις επίσημες ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΤ για τις διακοπές νερού, δεν ήταν ικανές να κατευνάσουν την κοινωνική κατακραυγή για τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ εσχάτως υπό την προεδρία του Χαράλαμπου Αυρηλιώνη.

Για τις καθημερινές και πολύωρες διακοπές νερού ο κ. Λεβεντάκης στη δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαι υποχρεωμένος, στο μέγεθος που μου αναλογεί, να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες της Κυπαρισσίας, αλλά θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι έκανα πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες μέχρι ν’ αντιληφθώ το πρόβλημα…». Ακολούθως, στο μεγαλύτερο μέρος της δήλωσής του επέρριψε ευθύνες σε εργαζόμενο της ΔΕΥΑΤ, τον προϊστάμενο, αναφέροντας πολλάκις και το ονοματεπώνυμό του, για τον οποίο ισχυρίστηκε πως τον διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ίσως να δυσκολευτούν λίγο τον Αύγουστο. Επίσης, ότι αυτά που του έλεγε ήταν όλα ψέματα, όπως ισχυρίστηκε πως διαπίστωσε, προσθέτοντας: «Θεωρώ ότι το έκανε και επίτηδες…». Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί και κατηγορίες από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ για έναν εργαζόμενο. Και αναρωτιούνται στην Κυπαρισσία: Έντεκα μήνες προήδρευε και διοικούσε τη ΔΕΥΑΤ ο ίδιος ο κ. Λεβεντάκης, τίποτα δεν είχε αντιληφθεί; Μέχρι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ όρισαν για πλήρη απασχόληση με αμοιβή στη ΔΕΥΑΤ και τίποτα δεν είχαν πάρει χαμπάρι; Ο ίδιος εργαζόμενος ήταν και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τέτοια εφιαλτική κατάσταση χωρίς νερό δεν είχε ζήσει η Κυπαρισσία. Οι επίσημες ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΤ ανέφεραν ανομβρία, λειψυδρία, χαμηλή στάθμη στο Κεφαλάρι Βρυσών και από τη Δημοτική Αρχή και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ ισχυρίζονταν πως έχει μειωθεί το νερό, αλλά και ότι είναι πολύς ο κόσμος και αυξημένη η κατανάλωση. Πότε έλεγαν αλήθεια; Στις επίσημες ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΤ; Όταν έγραφαν τις ανακοινώσεις, δεν ήξεραν τι έγραφαν και τι υπέγραφαν; Έγραφαν και υπέγραφαν χωρίς να γνωρίζουν την πραγματικότητα; Ή, μήπως, δεν έγραφαν την αλήθεια; Γεγονός είναι ότι Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και ΔΕΥΑΤ στέρησαν το αγαθό του νερού από τον κόσμο. Δίψασε ο κόσμος μένοντας για μέρες επί πολλές συνεχείς ώρες χωρίς νερό σε σπίτια, επιχειρήσεις και καταστήματα. Η μετάθεση ευθυνών φαίνεται ότι δεν πείθει και αυτό γίνεται πασιφανές από τα καυστικά σχόλια των πολιτών σε συζητήσεις και τα social media.