Διαπαραταξιακή Επιτροπή παρουσία της Ευαγγελίας Μηλίτση για τα αρχαία της Υπαπαντής

Διαπαραταξιακή Επιτροπή παρουσία της Ευαγγελίας Μηλίτση για τα αρχαία της Υπαπαντής

Σε εξέλιξη είναι μία ακόμα προσπάθεια να βρεθεί κοινή συνισταμένη μεταξύ Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας και παρατάξεων της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά την ανάπλαση στην πλατεία της Υπαπαντής και την ανάδειξη τμήματος της αρχαίας πόλης.

Ειδικότερα, για μεθαύριο είναι προγραμματισμένη συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, παρουσία της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελίας Μηλίτση.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν προβλέπονται… οβιδιακές μεταμορφώσεις στη στάση των παρατάξεων. Εξάλλου, η συζήτηση του θέματος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ενδεικτική των προθέσεων και των δύο πλευρών.

Βέβαια, κρίσιμο ρόλο έχει στο όλο θέμα και η επιστημονική προσέγγιση από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εκφράσει επίσημη άποψη. Πάντως, τολμώντας μία πρόβλεψη θα λέγαμε ότι δεν πρόκειται να διαφέρει και πολύ από την άποψη της υπουργού Πολιτισμού.

Για να έχει, όμως, νόημα και ουσία η διαπαραταξιακή επιτροπή της Πέμπτης, θα πρέπει οι μεγαλύτερες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να άρουν το… εμπάργκο που έχουν θέσει σε ανάλογες συσκέψεις.

Από την άλλη πλευρά, θεωρούμε ότι στις προσεχείς ημέρες θα είναι έτοιμο και τυπικά το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας με θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη την ανάδειξη της αρχαίας πόλης στο έργο της ανάπλασης της Υπαπαντής.

Μάλιστα, έχει ωριμάσει η σκέψη να προκληθούν να συμμετάσχουν ειδικοί και μη επί του θέματος, από αρχαιολόγοι αλλά και πρώην δήμαρχοι.

Α.Π.