Διερευνά σημαντική ενίσχυση για τους επιχειρηματίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Διερευνά σημαντική ενίσχυση  για τους επιχειρηματίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, διερευνά το ενδεχόμενο τριπλασιασμού του ποσού που θα διατεθεί σε επιχειρηματίες (περί τα 30.000.000 ευρώ) ως κεφάλαιο κίνησης.

Η κατανομή θα γίνει με συγκεκριμένους κανόνες -που θα ανακοινωθούν- και η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα).

Συμπερασματικά, η υποστήριξη της Περιφέρειας προς την επιχειρηματική κοινότητα (εκτός αναπτυξιακού νόμου)  για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία, θα ξεπεράσει τα 50.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του “Θ”, ο αρχικός σχεδιασμός της Περιφέρειας ήταν να διατεθούν στην αγορά περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ. Σε περίπτωση που καταφέρει να αυξήσει το ποσό, είναι ευνόητο ότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στη ρευστότητα της αγοράς.

Ο λόγος για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην περιφέρεια που επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Στόχος της δράσης είναι να παρασχεθεί στοχευμένα δημόσια στήριξη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό και θα στηριχθούν οι θέσεις εργασίας.

Οι τρεις μεγάλες κατηγορίες ωφελουμένων αναμένεται να είναι: εμπόριο και υπηρεσίες, μεταποίηση και εστίαση – τουρισμός.

Όταν θα ανακοινωθεί η πρόσκληση και ανοίξει η προθεσμία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων.

Την αναγκαιότητα υλοποίησης προγράμματος που θα ενισχύσει την ρευστότητα των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας υπογράμμισε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, σε δηλώσεις του στο “Θ”. «Προφανώς η επιχειρηματικότητα μετά τη νέα κρίση λόγω της πανδημίας χρειάζεται ένεση ρευστότητας για να παραμείνει σε λειτουργία και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίες» σχολίασε.