Δήμος Καλαμάτας: Έργα αναβάθμισης και συντήρησης των αθλητικών υποδομών

Δήμος Καλαμάτας: Έργα αναβάθμισης και  συντήρησης των αθλητικών υποδομών

Το ένα (1) εκατομμύριο ευρώ αγγίζουν τα χρήματα που ο Δήμος Καλαμάτας αναμένεται να διαθέσει έως το τέλος του έτους για έργα, παρεμβάσεις, συντηρήσεις και λειτουργικά έξοδα στον Αθλητικό Οργανισμό.

Ήδη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Παναγιώτη Βασιλόπουλο, είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού, κάτι που αποτυπώνεται και στον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά.

Κατά τη διάρκεια του απολογισμού που έγινε, χθες, από τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Ως νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας δείξαμε ότι τον αθλητισμό τον αντιμετωπίζουμε ως κοινωνικό αγαθό, ως παράγοντα ψυχικής και σωματικής υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίσαμε την πολύ καλή δουλειά που γινόταν τα τελευταία χρόνια ως προς την αναβάθμιση, συντήρηση και περιποίηση των αθλητικών χώρων. Άλλωστε, η πόλη μας είναι ιδανική για την ανάπτυξη μαζικού αλλά και αγωνιστικού αθλητισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, με το που αναλάβαμε καθήκοντα τους τελευταίους μήνες του 2019, τροποποιήσαμε τη συστατική πράξη και προσθέσαμε 70.000 ευρώ, δηλαδή 420.000 ευρώ λειτουργικά έξοδα για το 2019.

Φέτος προσθέσαμε 140.000 ευρώ σε δύο δόσεις των 70.000 ευρώ, φτάνοντας το ποσό των 490.000 ευρώ για το 2020, διότι προέκυψαν αρκετές ανάγκες σε Κολυμβητήριο, Στάδιο και Κλειστό Παραλίας.

Στα ποσά αυτά αν προσθέσουμε ότι η μισθοδοσία των υπαλλήλων του Αθλητικού Φορέα καλύπτεται από τον κεντρικό Δήμο, καθώς και ότι ο Δήμος πραγματοποιεί επιπλέον σημαντικές παρεμβάσεις, τότε τα χρήματα που διατίθενται αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ.

Στόχος μας για το επόμενο διάστημα η ανακατασκευή ή κατασκευή ανοιχτών αθλητικών χώρων, η αναβάθμιση των συστημάτων ψύξης και θέρμανσης στην αθλητική εγκατάσταση της Τέντας, η κατασκευή Προπονητηρίου, Κλειστού Κολυμβητηρίου και γιατί όχι ενός σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου».

Ακολούθως ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Π. Βασιλόπουλος, παρουσίασε αναλυτικά τα έργα που έγιναν κι εκείνα που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν.

Ως προς τον προγραμματισμό σχεδιάζονται τα εξής:

Δημοτικό Στάδιο
Στρώμα ύψους, ηλεκτρονικός πίνακας αποτελεσμάτων στο κλειστό, αποκατάσταση εξωτερικού φωτισμού, αντικατάσταση κουφωμάτων βόρειας και νότιας κερκίδας, αντικατάσταση σχαρών περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Κολυμβητήριο
Βατήρες εκκίνησης, εγκατάσταση συστήματος καμερών ασφάλειας, αντικατάσταση τμήματος τέντας.

Τέντα
Δημιουργία αίθουσας ενδυνάμωσης. ανακαίνιση τουαλετών κοινού.

Ανοιχτά γήπεδα
Κατασκευή σκεπάστρου εξέδρας στο γήπεδο “Λουκαρέα». Επιδιόρθωση υποδομής τάπητα αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας. Ανακατασκευή αγωνιστικού χώρου των γηπέδων τένις στο Νέδοντα, ανακατασκευή υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ (οδού Βύρωνος), τοποθέτηση προστατευτικών στις μπασκέτες και στα τέρματα, κατασκευή σκεπάστρου αποδυτηρίων στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας, κατασκευή σκεπάστρου κερκίδας στο γήπεδο “Παναγιώτης Μπαχράμης”.   

Περιφερειακά γήπεδα
Κατασκευή πάγκων ομάδων αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο Λεΐκων, αναβάθμιση αγωνιστικού χώρου γηπέδου Άριος, επισκευή αγωνιστικού χώρου 5Χ5 του γηπέδου στον Αντικάλαμο και κατασκευή δημοσιογραφικών θεωρείων στο γήπεδο Σπερχογείας.