Επικοινωνιακή… φιέστα η διαπαραταξιακή για την ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής για Κοσμόπουλο και Τζαμουράνη

Επικοινωνιακή…  φιέστα η διαπαραταξιακή για την ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής για Κοσμόπουλο και Τζαμουράνη

Με κοινή τους δήλωση οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Βασίλης Κοσμόπουλος- “Καλαμάτα Μπροστά» και Βασίλης Τζαμουράνης- “Πρότυπος Δήμος” ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στη σημερινή συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής με αντικείμενο τα αρχαία της Υπαπαντής.

Υπενθυμίζουμε ότι δήλωση για το θέμα της απουσίας της έκανε πρόσφατα και η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής», Τόνια Κουζή, αλλά και ο Δημήτρης Οικονομάκος από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Το κείμενο που υπογράφουν οι Βασίλης Κοσμόπουλος και Βασίλης Τζαμουράνης έχει ως εξής: “Έχουμε τονίσει ότι ο ρόλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής δεν είναι η απλή πληροφόρηση (εκτός εκτάκτων περιπτώσεων) των επικεφαλής των παρατάξεων για διάφορα θέματα που αφορούν στο Δήμο, κάτι άλλωστε που μπορεί κάλλιστα να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η ανταλλαγή απόψεων για αυτά πριν από την εισαγωγή τους για λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Για να υπάρξει όμως ανταλλαγή απόψεων απαιτείται, εκτός από την ημερήσια διάταξη, εισήγηση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, για να είναι εφικτή η προετοιμασία των επικεφαλής των παρατάξεων και τήρηση πρακτικών των συνεδριάσεων.

Όσο δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις αυτές, κρίνουμε περιττή την παρουσία μας στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή και γι’ αυτό άλλωστε δε συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις της.

Θεωρούμε ότι η πρόσκληση του δημάρχου για συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής με θέμα την «Ανάπλαση της Πλατείας Υπαπαντής», με την παρουσία της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 6.00 το απόγευμα, μία μόλις ώρα πριν από την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας στα Γιαννιτσάνικα, αλλά και μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να προκαλέσουν την ένταξη του θέματος στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, γίνεται για καθαρά επικοινωνιακούς και προσχηματικούς λόγους. Άλλωστε, τι μπορεί να συζητηθεί στο ασφυκτικό διάστημα των τριών τετάρτων για ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Είναι αυτονόητο ότι θα απέχουμε και από αυτή τη συνεδρίαση. Δηλώνουμε ότι σεβόμαστε και τιμούμε την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, κα Ευαγγελία Μηλίτση – Κεχαγιά, και προφανώς η απουσία μας από τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή δε συνιστά απαξία προς το πρόσωπό της. Προσδοκούμε, μάλιστα, στην παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του εν λόγω θέματος”.

Α.Π.