Φιλιατρά: Παραβίασαν το Μητροπολιτικό Ναό και «σήκωσαν» το παγκάρι

Φιλιατρά: Παραβίασαν το Μητροπολιτικό Ναό και «σήκωσαν» το παγκάρι

«Δεν έχουν το Θεό τους οι κακοποιοί» λένε από προχθές πολίτες των Φιλιατρών μόλις πληροφορήθηκαν ότι άγνωστοι παραβίασαν το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Τιμίου Προδρόμου. Το συμβάν, που προστιθέμενο σε όσα έχουν προηγηθεί αποδεικνύει πως η εγκληματικότητα στα Φιλιατρά και ευρύτερα την Τριφυλία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις σε έναν ιερό χώρο όπως είναι η εκκλησία, έχει κάνει τους πολίτες να είναι έντονα προβληματισμένοι και ανήσυχοι για την ασφάλειά τους, ακόμη και την ίδια τη σωματική τους ακεραιότητα, αφού οι κακοποιοί δείχνουν να έχουν αποθρασυνθεί.

Την παραβίαση του ναού αντιλήφθηκε ο ίδιος ο εφημέριός του, πατέρας Διονύσιος Καλογερόπουλος. Περνώντας χθες από το σημείο είδε να μην υπάρχει φωτισμός στο ναό και αντιλήφθηκε πως κάτι έχει συμβεί. Ειδοποίησε την ΕΛΑΣ και στο ναό μετέβη περιπολικό με αστυνομικούς υπαλλήλους. Όπως διαπιστώθηκε, οι άγνωστοι έσπασαν το τζάμι και παραβίασαν την πόρτα για να εισέλθουν στο ναό. Μάλιστα, έκοψαν και τα καλώδια του ρεύματος για να μην υπάρχει φωτισμός.

Η λεία τους ήταν χρήματα από το παγκάρι, καθώς και έγγραφα και βιβλία του εκκλησιαστικού συμβουλίου. Το “ευτύχημα” είναι ότι, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχαν πειράξει εικόνες, κειμήλια και εκκλησιαστικά είδη.