H Κυπαρισσία τίμησε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

H Κυπαρισσία τίμησε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε χθες και προχθές η δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην έδρα του Δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία!

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Πανηγυρίστρα, όπου προχθές τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Στον Εσπερινό συμμετείχαν ευλαβικά, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτης Τσίγγανος με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, Σταματία Αλεξοπούλου και Παναγιώτη Τσαφαρά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μερκούρης και Γιάννης Αδρακτάς, η διευθύντρια Π.Ε. Μεσσηνίας Θεοφανεία Σιούτη, ο τέως δήμαρχος Γαργαλιάνων Άκης Κατρίτσης.

Χθες το πρωί τελέστηκαν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, παρουσία των βουλευτών Μεσσηνίας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, Μίλτου Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά, του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη, του αντιδημάρχου Αντώνη Βλάχου, των δημοτικών συμβούλων Γιάννη Μερκούρη, Γιάννη Κατσούλα, Χαράλαμπου Καναλουπίτη, Μαρίας Πανουσιοπούλου, Σταματίας Αλεξοπούλου, Παναγιώτη Τσαφαρά, του περιφερειακού συμβούλου, Άγγελου Χρονά και της συμβούλου Κοινότητας Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Τζαβέλα-Τσουμάνη.

Πιστοί από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου και την Αττική συνέρρευσαν και συμμετείχαν ευλαβικά στις θρησκευτικές τελετές. Τηρουμένων δε των μέτρων προστασίας, δεν πραγματοποιήθηκε λιτανεία, ενώ – όπως είναι γνωστό – δε διεξήχθη η ετήσια παραδοσιακή εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας. Πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί ευχήθηκαν για υγεία σε όλο τον κόσμο.

Του Ηλία Γιαννόπουλου