Καλαμάτα: Επιτυχημένη ποδηλατική γιορτή για την πόλη και… το βουνό!

Καλαμάτα: Επιτυχημένη ποδηλατική γιορτή  για την πόλη και… το βουνό!

Την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο

Μια μοναδική διεθνή αθλητική, τουριστική διοργάνωση με ποδήλατα Gravel διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση – που διοργάνωσε ο οργανισμός “Πόλεις για Ποδήλατο” – πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ελένη Αλειφέρη, να παρευρίσκονται στην εκκίνηση το περασμένο Σάββατο το πρωί, και με την αρωγή της Αστυνομίας, η οποία με υποδειγματικό τρόπο συνόδευσε τους συμμετέχοντες από την κεντρική πλατεία ως την έναρξη του δασικών διαδρομών του Ταΰγετου.

Ποδηλάτες κατέφθασαν στην Καλαμάτα, όχι μόνο απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και από την Ευρώπη, καθώς ήδη, στην πρώτη αυτή διοργάνωση, είχαμε δύο συμμετοχές από την Αγγλία και δύο από τη  Γαλλία.

Στην εκκίνηση, ανάμεσα στους υπόλοιπους αθλητές βρέθηκαν και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Περικλής Ηλίας, αλλά και δύο ακόμη από τους καλύτερους αθλητές ορεινής ποδηλασίας, ο Θοδωρής Πετρίδης και ο Γιώργος Δάντος – με τον Δάντο μάλιστα να πετυχαίνει τον καλύτερο χρόνο, τερματίζοντας τα 150 χιλιόμετρα της μεγάλης διαδρομής σε 6 ώρες και 30 λεπτά.

Όλοι οι συμμετέχοντες τερμάτισαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την άψογη διοργάνωση, αλλά, κυρίως, τις δύο πανέμορφες ποδηλατικές διαδρομές, τόσο των 150 όσο και των 75 χιλιομέτρων, μέσα στον Ταΰγετο.

Το Jeroboam Kalamata Gravel Challenge αποτελεί κίνητρο και πόλο έλξης επισκεπτών για την Καλαμάτα σε περιόδους εκτός τουριστικής σεζόν και ευελπιστεί, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και επαγγελματίες, να αναδείξει την πόλη και τη Μεσσηνία ευρύτερα σε προορισμό ποδηλατικού τουρισμού.

Το Jeroboam Gravel Challenge απευθύνεται στους λάτρεις του ποδηλάτου. Στους φίλους της περιπέτειας και της ανακάλυψης. Δεν είναι αγωνιστικό, αλλά αφορά όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τη διαδρομή κι όχι για το χρόνο τερματισμού. Για όσους αγαπούν το κρασί και το καλό φαγητό. Για όσους αγαπούν τις εξερευνήσεις και θέλουν να στηρίζονται μόνο στις δικές τους δυνάμεις για να ανακαλύψουν έναν τόπο.

Εμπνευστής της διοργάνωσης ήταν η ιταλική εταιρεία 3T, ενώ η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.