Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας: Νέα χρονιά για τα μαθήματα φωτογραφίας

Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας: Νέα χρονιά για τα μαθήματα φωτογραφίας

Νέα χρονιά για τα μαθήματα φωτογραφίας στο Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας. Όπως και την προηγούμενη χρονιά, τα μαθήματα γίνονται στο χώρο του φωτογραφικού εργαστηρίου στην οδό Μπενάκη 5.

Από φέτος, μάλιστα, δημιουργείται και ένα τρίτο τμήμα τα Σάββατα, για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη Δευτέρα ή την Τετάρτη, ενώ τα τμήματα θα φιλοξενούν μέχρι 10 άτομα, για να τηρούνται οι σωστές αποστάσεις και προφυλάξεις.

Συγκεκριμένα τα τρία πλέον τμήματα έχουν ως εξής: Δευτέρα 7.00-9.00 μ.μ., Τετάρτη 6.00-8.00 μ.μ. και Σάββατο 6.00-8.00 μ.μ.

Διδάσκονται: Σύντομη ιστορία της φωτογραφίας – Είδη φωτογραφικών μηχανών – Χρήση εξοπλισμού και ρυθμίσεων για δημιουργική φωτογραφία – Καλλιτεχνική φωτογραφία – Μελέτη διεθνώς αναγνωρισμένων φωτογράφων – Μελέτη φωτισμού για πορτρέτο – Δημιουργική χρήση του ηλιακού φωτός (επιλογή ώρας – βοηθητικά μέσα) – Αισθητική κάδρου – Δημιουργικές συνθέσεις και άλλα…

Ο χώρος διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο studio που διευκολύνει τους μαθητές να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας και τον εξοπλισμό και να αποκτήσουν hands on experience.