Καταλήψεις στη Μεσσηνία: Παραμένουν κλειστά 10 σχολεία

Καταλήψεις στη Μεσσηνία: Παραμένουν κλειστά 10 σχολεία

Μπορεί μαθητές να δήλωσαν ότι μέχρι το Σαββατοκύριακο θα λήξουν τις καταλήψεις στα σχολεία της Μεσσηνίας, αλλά τελικά αυτό δε συνέβη.

Μέχρι χθες το μεσημέρι, λοιπόν, τουλάχιστον 10 σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη. Ειδικότερα, κλειστά στην Καλαμάτα ήταν τα 5ο και Εσπερινό Γυμνάσια, τα 1ο, 3ο, 4ο και 6ο Γενικά Λύκεια. Κλειστό ήταν και το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης, καθώς και το ΕΠΑΛ της πόλης, όπως και το ΓΕΛ Κορώνης.

Οι εξελίξεις αυτές, πάντως, έχουν οδηγήσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας να διευρύνει την έρευνά της, καθώς πλέον τελούνται αξιόποινες πράξεις.

dav

Ένταση και διαπληκτισμοί
Να σημειωθεί ότι χθες το πρωί σημειώθηκε ένταση στη νότια είσοδο του σχολικού συγκροτήματος της Αθηνών, όταν γονέας ανέβηκε στην πόρτα του υπό κατάληψη σχολείου και προσπάθησε να εισέλθει, ενώ έγινε προσπάθεια να κοπεί το λουκέτο.

Μάλιστα, υπήρξε και κλήση στο ΕΚΑΒ για τραυματισμό μαθητή, με τους διασώστες να φθάνουν στο σχολείο, αλλά χωρίς να χρειαστεί να πάρουν κάποιον. Επίσης στο σημείο έφθασε η Αστυνομία, αλλά δεν παρενέβη.

Με μαθητές, πάντως, που συνομιλήσαμε και ήταν εκτός σχολείου δήλωσαν ότι θέλουν να ανοίξει, αίτημα που μας μετέφεραν και γονείς, κι όχι μόνο του συγκεκριμένου σχολείου.

Έρευνα
Ειδικότερα, από τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες νωρίς το πρωί στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού τραυματίστηκε πολύ ελαφρά στο χέρι ένα κοριτσάκι, ενώ δε θέλησε να δώσει συνέχεια ο γονέας που σκαρφάλωσε στα κάγκελα για να μπει στο συγκρότημα και αυτοί που βρίσκονταν εντός σχολείου τον απώθησαν με καρέκλες.

Επίσης οι εκπρόσωποι του  Συλλόγου Γονέων δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμούν να γίνει κάτι περαιτέρω. Παράλληλα, καταγράφηκε καταγγελία για καταστροφές σε γειτονικό αθλητικό χώρο.

Πάντως, η Εισαγγελία Καλαμάτας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που έχει διατάξει και βρίσκεται σε εξέλιξη, συλλέγει όλα τα στοιχεία και ερευνά όλα τα περιστατικά, καθώς αναγνωρίζει το δικαίωμα της κατάληψης, αλλά όχι την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να κληθούν και συγκεκριμένα άτομα για να δώσουν εξηγήσεις.

Π.Μπ.