Λιμάνι Κυπαρισσίας: Αγοραστής για το “MARIBEL”, σε νέα δημοπρασία το κτήριο «Μαρτσέλου»

Λιμάνι Κυπαρισσίας: Αγοραστής για το “MARIBEL”, σε νέα δημοπρασία το κτήριο «Μαρτσέλου»

-Βελτίωση υποδομών και λειτουργικότητας σε άμεση προτεραιότητα από το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας

Η βελτίωση των υποδομών, καθώς και της λειτουργικότητας του λιμανιού Κυπαρισσίας, έχει τεθεί σε άμεση προτεραιότητα από τη νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και γι’ αυτό ο πρόεδρός του, Νίκος Αλεξανδρόπουλος, το έχει επισκεφθεί δύο φορές μέσα σε λίγες μέρες. 

Παράλληλα με τις επαφές, συζητήσεις κι ενημερώσεις από εμπλεκόμενες υπηρεσίες, προωθήθηκαν διαδικασίες και ήρθαν ήδη τα ευχάριστα νέα της διεξαχθείσας την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου πλειοδοτικής προφορικής δημοπρασίας για την πώληση Πλωτών Χωρητικής Αρμοδιότητας Πάτρας, κατά την οποία βρέθηκε αγοραστής για το κατασχεμένο αλιευτικό σκάφος με διακριτικό όνομα “MARIBEL”, το οποίο ήταν δεμένο από προηγούμενα χρόνια στο λιμάνι. Πλέον, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος, το σκάφος θα απομακρυνθεί από τον υπήνεμο μόλο. 

Ταχύτατα, δε, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία διεξαγωγής επαναληπτικού δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου, ιδιοκτησίας του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, που βρίσκεται στη χερσαία ζώνη λιμένα Κυπαρισσίας με εμβαδόν 135 τ.μ. περίπου, όπου στεγαζόταν η ιστορική ψαροταβέρνα «Μαρτσέλος», την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας. 

Ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επαγγελματικής χρήσης, με ελάχιστο μηνιαίο όριο ανταλλάγματος χρήσης το ποσό των 500 ευρώ (σ.σ. τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας). 

Στις επισκέψεις εργασίας του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, Νίκου Αλεξανδρόπουλου, στο λιμάνι διαπιστώθηκε η υφιστάμενη κατάσταση των υποδομών που αφορούν στο φωτισμό, το νερό και το ρεύμα και ήδη προωθούνται διαδικασίες για τη βελτίωσή τους. Ταυτόχρονα, σχεδιάζονται και άλλες παρεμβάσεις, συντονισμένα και μεθοδικά, ενώ παρακολουθούνται στενά οι διαδικασίες για την εκτέλεση εργασιών στο λιμάνι, στο πλαίσιο των εν εξελίξει εργολαβιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ως γνωστόν, κύριος των έργων στο λιμάνι, όπως και της χερσαίας ζώνης, είναι το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου