Λιμάνι Κυπαρισσίας: Προβλήματα που χρήζουν αποκατάστασης τάχιστα

Λιμάνι Κυπαρισσίας: Προβλήματα που χρήζουν  αποκατάστασης τάχιστα

Δέκτες παραπόνων, καταγγελιών και διαμαρτυριών κατοίκων και επισκεπτών στην Κυπαρισσία γίναμε τις προηγούμενες μέρες αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι, το οποίο, ιδίως την άνοιξη και πολύ περισσότερο το καλοκαίρι, αποτελεί χώρο τον οποίο καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες άτομα.

Περιπατητές που έκαναν τη βόλτα τους για να απολαύσουν τον όμορφο καιρό δίπλα στη θάλασσα, μας μετέφεραν τη θλίψη τους για τις εικόνες που αντίκρισαν και δεν αναφέρονταν στο ότι-παρά τα τόσα χρόνια και τις παρατάσεις- δεν έχει ολοκληρωθεί η τελευταία εργολαβία.

Αναφέρθηκαν σε κολώνες φωτισμού σκουριασμένες και σάπιες, έτοιμες με δυνατό αέρα να πέσουν, σε πίλαρ ηλεκτρικού ξεχαρβαλωμένα, σε καλώδια σχεδόν γυμνά, σε παρατημένα κλαριά, σε χορτάρια και θάμνους που θυμίζουν ζούγκλα, σε μπάζα κ.ά. Μίλησαν για εικόνες που δε συνάδουν με το χώρο και το ρόλο του λιμανιού.

Κάτοικοι στην Αποβάθρα έλεγαν ότι τα τελευταία χρόνια, από το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, έχουν γίνει παρεμβάσεις σωστές και η εικόνα του λιμανιού άλλαξε σε σχέση με πρωτύτερα.

Όμως, τώρα χρειάζονται τάχιστα να γίνουν επεμβάσεις αποκατάστασης των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην πάροδο του χρόνου, και για άρση επικινδυνότητας αλλά και εν όψει της θερινής περιόδου.

Σημείωναν δε ότι με την πρόσφατη κακοκαιρία έπεσε κολώνα φωτισμού και εντοπίζουν ως τωρινό μεγαλύτερο πρόβλημα αυτό με τις κολώνες φωτισμού και τον ηλεκτροφωτισμό γενικότερα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου