Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου “Το χρώμα της απιστίας” στον Αγρίλη

Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου “Το χρώμα της απιστίας” στον Αγρίλη

«Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου “Το χρώμα της απιστίας”», τονίζει ο εκ των συνδιοργανωτών Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ».

Όπως αναφέρει: «Με φόντο ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, έγινε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στον περιβάλλοντα χώρο του Μύλου στον Αγρίλη Φιλιατρών η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συμπατριώτη μας, του γνωστού σε όλους, Γρηγόρη Χαλιακόπουλου. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν από κοινού τρεις σύλλογοι της πόλης μας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών “Ο ΠΥΡΣΟΣ”, ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού και ο Όμιλος Φίλων Αγρίλη. Έγινε το ξεκίνημα μιας συνεργασίας συλλόγων, που στηρίζουν την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας, αλλά και που προωθούν και αναπτύσσουν νέες ιδέες και προτάσεις για την εξέλιξή του. Ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συνεργασίες, ως ΠΥΡΣΟΣ είμαστε πάντα πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε όποια πρόταση για εκδήλωση που συνάδει με τις αρχές και το καταστατικό του Συλλόγου μας, και ευχόμαστε να υπάρξει συνέχεια.

Η ανταπόκριση των φίλων και αναγνωστών του Γρηγόρη, που αρκετές φορές μάς έχει τιμήσει με την παρουσίαση των βιβλίων του στα Φιλιατρά, αλλά και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα, ήταν συγκινητική και αναπάντεχα μεγάλη. Παρά τις δύσκολες συνθήκες και τις επιφυλάξεις που λίγο-πολύ όλοι έχουμε, φάνηκε ότι η έλλειψη εκδηλώσεων για ένα εξάμηνο, το γραφικό περιβάλλον του Μύλου, η κοινή διοργάνωση των τριών Συλλόγων και η εγγύηση επιτυχίας του Γρηγόρη του Χαλιακόπουλου συνέβαλαν στην επιτυχημένη βραδιά. Ευχαριστούμε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωσή μας αυτή, το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη για την παρουσία του, την τοποθέτησή του και την υπόσχεση στήριξης σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους ισότιμα, όπως θα έπρεπε να γίνεται. Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους του Δήμου μας, τους προέδρους των φίλων συλλόγων της πόλης μας και της Κυπαρισσίας, που ήταν μαζί μας. Ευχαριστούμε ακόμα τους δύο καταπληκτικούς και εκφραστικούς αναγνώστες κειμένων του βιβλίου “Το χρώμα της απιστίας”, τη φιλόλογο Ματίνα Μιχαλακοπούλου και τον εκπαιδευτικό – φιλόλογο Χρήστο Χήναρη, που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους. Και τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο συμπολίτη μας, πολυγραφότατο και καθιερωμένο πλέον συγγραφέα και ερευνητή Γρηγόρη Χαλιακόπουλο, που για μια ακόμα φορά μάς τίμησε με την παρουσίαση του νέου του υπέροχου και πρωτοποριακού βιβλίου».

Του Ηλία Γιαννόπουλου