Μεσσηνία: Συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά και κλοπές

Μεσσηνία: Συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση  για ναρκωτικά και κλοπές

Οι συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών κυριάρχησαν σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο νομό μας, στο πλαίσιο ευρύτερων που διεξήχθησαν τμηματικά και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια έγιναν έλεγχοι σε 931 άτομα, εκ των οποίων 682 ήταν Έλληνες και 249 αλλοδαποί, καθώς και σε 658 οχήματα. Προσήχθησαν 109 άτομα, από τα οποία 62 ήταν Έλληνες και 47 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 65 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν ακόμα 238 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 26 άτομα και ειδικότερα:

-Έξι άτομα για ναρκωτικά: Στην Ελαία Τριφυλίας συνελήφθησαν τρία άτομα, ένας 31χρονος από την Αθήνα ο οποίος κατείχε 17,7 γραμμάρια χασίς, ένας 30χρονος γιατί κατείχε 2,5 γραμμ. χασίς κι ένας 61χρονος από την Αθήνα που κατείχε 2,2 γραμμ. χασίς. Επίσης στην Αιθαία συνελήφθη ένας 51χρονος γιατί κατείχε 5,3 γραμμ. ηρωίνης και 0,8 γραμμ. χασίς, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν ακόμα 43 ναρκωτικά δισκία. Στο Αριοχώρι συνελήφθη μια 27χρονη για κατοχή 0,6 γραμμ. ηρωίνης και στην Καλαμάτα ένας 27χρονος για κατοχή 0,5 γραμμ. χασίς.

-Δύο γυναίκες Ρομά, 58 και 45 ετών από τον Πύργο για κλοπή. Οι συγκεκριμένες πλησίασαν στον οικισμό Καλάμι με τη μέθοδο της απασχόλησης μια 61χρονη και από την τσάντα που είχε στο αυτοκίνητό της αφαίρεσαν 82 ευρώ. Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες οι δύο γυναίκες εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος των χρημάτων που είχαν αφαιρέσει.

-Τρία άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

-Οκτώ Έλληνες και δύο αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

-Πέντε αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη