Νέα χασισοφυτεία στην Κυπαρισσία

Νέα χασισοφυτεία στην  Κυπαρισσία

Άλλη μια χασισοφυτεία με 62 δενδρύλλια ανακάλυψαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αυτή τη φορά στους Αρμενιούς Κυπαρισσίας.

Αρχικά εντοπίσθηκε από το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης έγινε εντοπισμός της από εδάφους σε αγροτοδασική περιοχή των Αρμενιών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της ΟΠΚΕ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη φυτεία σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, εμβαδού 150 τ.μ. Η καλλιέργεια εκτεινόταν σε ανισόπεδους χώρους και καλλιεργούνταν σε μεγάλες λακκούβες 62 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,80 μ. έως 2,5 μ. περίπου, τα οποία, αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε. Το πότισμα των δέντρων γινόταν από αυτόματο σύστημα, τύπου στάγδην, με υδροσωλήνες απλωμένους στις ρίζες των φυτών. Ο δε κεντρικός υδροσωλήνας έφτανε στη φυτεία από απόσταση περίπου 50 μέτρων, όπου είχε συνδεθεί παράνομα στον αγωγό άρδευσης της περιοχής.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.