Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα – Μεγάλη προσοχή!

Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα – Μεγάλη προσοχή!

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 18/09/2020 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες, κυρίως αν μετατοπιστεί το μάτι πιο κοντά στην περιοχή μας. Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα ξαφνικής συσσώρευσης υδάτων. Μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων εντοπίζεται από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά. Επίσης οι συνθήκες ευνοούν τη δημιουργία υδροστρόβιλου και ανεμοστρόβιλου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ και από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.
Προσοχή, μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από ψηλά δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Επίσης οι πεζοί να δείξουν προσοχή στα ιπτάμενα αντικείμενα.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν ΝΔ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΔ άνεμο.

Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 1 (Χαμηλή).

Τονίζω ότι η παραμικρή μεταβολή στην τροχιά του Ιανού θα αλλάξει και τα μετεωρολογικά δεδομένα είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο, γι` αυτό διατηρούμε την απαραίτητη προσοχή.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/