Οπλοστάσιο και εκρηκτικά έκρυβε 52χρονος στο σπίτι του στη Μάνη

Οπλοστάσιο και εκρηκτικά έκρυβε 52χρονος  στο σπίτι του στη Μάνη

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι του ένας 52χρονος σε χωριό της Ανατολικής Μάνης και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Γυθείου, για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τα εκρηκτικά, τα βεγγαλικά και τις κροτίδες.

Το πρωί της Τετάρτης, έπειτα από πληροφορίες που είχαν αστυνομικοί του Τμήματος Γυθείου, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 52χρονου σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης της Λακωνίας. Εκεί βρήκαν και κατέσχεσαν: τέσσερα κυνηγετικά όπλα τα οποία κατείχε παράνομα, 36 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 77 φυσίγγια τυφεκίου σε 13 γεμιστήρες, δύο πτυσσόμενους ράβδους, μία μεταλλική σπάθα με μήκος λάμας 35 εκατοστών, τέσσερις κροτίδες, οκτώ πυροκροτητές εκ των οποίων οι δύο συνδεδεμένοι με βραδύκαυστο φυτίλι και ένα βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 50 εκατοστών.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι το ένα εκ των τεσσάρων κυνηγετικών όπλων που κατείχε παράνομα ο 52χρονος ανήκε σε 49χρονο, παραβιάζοντας έτσι κι αυτός τη νομοθεσία για τα όπλα, ο οποίος και συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.