Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Δράσεις για τη νέα περίοδο

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Δράσεις για τη νέα περίοδο

-Προετοιμασίες και οργάνωση για το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου τον Οκτώβριο

Έριξε αυλαία την Πέμπτη η θεατρική παράσταση της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας με το σημαντικό έργο του Θερβάντες «Δον Κιχώτης». Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης τα παιδιά αποχαιρέτησαν στο ειδυλλιακό τοπίο του Κάστρου τις περιπέτειες του Δον Κιχώτη.

Ήταν μια παράσταση που προετοιμάστηκε μέσα σε μια κατάσταση ακραία λόγω φόβου πανδημίας, αλλά και με μεγάλη φροντίδα για τα παιδιά, όπως αναφέρει η Πειραματική, «αφού είχαμε τη συμπαράσταση των γονιών και την ευγενική προσφορά του χώρου της αυλής του 19ου Δημοτικού Σχολείου από τη διευθύντρια Μαρία Κρόμπα για να οργανώσουμε τις πρόβες μας.

Το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από τις προσδοκίες μας. Οι θεατές ενθουσιασμένοι χειροκροτούσαν θερμά έπειτα από κάθε σκηνή τα παιδιά, τα οποία εισέπραξαν και τα πιο εγκωμιαστικά σχόλια στο φινάλε κάθε παράστασης.

Με το συναίσθημα της ικανοποίησης για το αποτέλεσμα προχωρούμε σε άλλο κεφάλαιο δημιουργικής πολιτιστικής δράσης, αφού ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της παράστασης (συντελεστές, παιδιά θεατρικής ομάδας, χορηγούς επικοινωνίας και τεχνικούς υποστηρικτές).

Από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου κάθε μέρα 6.00-8.00 το απόγευμα, αρχίζουν οι εγγραφές για την καινούργια θεατρική εφηβική ομάδα που αφορά μαθητές από την Α΄ Γυμνασίου έως και φοιτητές, όπως και οι εγγραφές για τα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού, που απευθύνονται σε παιδιά από την ηλικία των 4 έως 12 χρόνων (νήπια και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου).

Οι πρόβες της θεατρικής ομάδας, όπως και τα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού, θα αρχίσουν αρχές Οκτωβρίου.

Επιπλέον, έχουν αρχίσει οι απαραίτητες προετοιμασίες και  η οργάνωση για το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας που είχε αναβληθεί το Μάιο, όπως και οι σχετικές  επαφές με κουκλοπαίκτες, Δήμο, Περιφέρεια και συνεργαζόμενα Ιδρύματα.

Το φεστιβάλ δρομολογείται να πραγματοποιηθεί 7-11 Οκτωβρίου σε δύο μεγάλες αίθουσες με κάθε μέτρο προστασίας για τα παιδιά και τους μεγάλους (απολύμανση αιθουσών, τήρηση αποστάσεων ανάμεσα στους θεατές και υποχρεωτική μάσκα).

Το σημαντικό είναι να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ για τα παιδιά της πόλης και να μην κινδυνεύσει από οποιαδήποτε αστοχία.

Στοχεύουμε και επιδιώκουμε τη δημιουργία πολιτιστικών δράσεων για τα παιδιά, γιατί πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας και της ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας των παιδιών και των νέων, αν θέλουμε να τα προστατεύσουμε  από τον ορυμαγδό ψυχαγωγικών σκουπιδιών που πλασάρουν τα ιδιωτικά κανάλια προς επίδοξους τηλεθεατές.

Σε αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε όλους τους συμπολίτες μας, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους εκπροσώπους  της Πολιτείας κοντά μας.

Η οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ το οργανώνει εθελοντικά και αφιλοκερδώς και ζητάει εθελοντές για  τις ημέρες πραγματοποίησης 7-11 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες για εγγραφές στη θεατρική ομάδα, στα μαθήματα θεατρικών παιχνιδιών και  εγγραφή στη λίστα εθελοντών του Φεστιβάλ στα τηλέφωνα 2721021653, 2721082864, 6971540945, 6977437279».