Συνάντηση για θέματα καινοτομίας και νέων τεχνολογιών του Δήμου Καλαμάτας στην AgrEco Innovation

Συνάντηση για θέματα καινοτομίας  και νέων τεχνολογιών του Δήμου Καλαμάτας στην AgrEco Innovation

Συνάντηση εργασίας υπό το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη, του Διονύση Παπαδάτου εκπροσώπου του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» και του ειδικού συνεργάτη του δημάρχου, Φώτη Ασημακόπουλου.

Αντικείμενο της συνάντησης η υποστήριξη του Δήμου στην προσπάθεια της AgrEco Innovation να χαρακτηριστεί ως Ευρωπαϊκός Ψηφιακός Κόμβος Καινοτομίας (European Digital Innovation Hubs – EDIHs).

Η AgrEco Innovation θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις θεματικές προτεραιότητες που προσδιορίζονται στη γεωργία και τη μεταποίηση, βοηθώντας να αξιοποιηθούν ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την ψηφιοποίηση.

Ειδικά στην περίπτωση της γεωργίας, θα οδηγήσει τις εξελίξεις προς τις κυκλικές οικονομικές προσεγγίσεις, με έντονη έμφαση στις περιβαλλοντικές πτυχές, συμβάλλοντας στη σχετική ανάπτυξη ικανοτήτων στην περιοχή.

Η κοινοπραξία AgrEco Innovation αποτελείται από συνεργάτες υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίοι είναι ειδικοί στον τομέα τους, όπως το ATHENA Research Center, η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και τα Εμπορικά Επιμελητήρια Μεσσηνίας και Αρκαδίας.