Συγγνώμη Λεβεντάκη για τις διακοπές νερού στην Κυπαρισσία

Συγγνώμη Λεβεντάκη για τις διακοπές νερού στην Κυπαρισσία

Επέρριψε ευθύνη σε υπάλληλο της ΔΕΥΑΤ ότι «το έκανε επίτηδες»

Σε υπάλληλο της ΔΕΥΑΤ επέρριψε την ευθύνη για τις διακοπές νερού στην Κυπαρισσία ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης, με χθεσινή του δήλωση στην οποία ζήτησε συγγνώμη για τις διακοπές.

«Είμαι υποχρεωμένος, στο μέγεθος που μου αναλογεί, να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες της Κυπαρισσίας, αλλά θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι έκανα πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες μέχρι ν’ αντιληφθώ το πρόβλημα. Όπως γνωρίζετε, ο δήμαρχος δεν είναι ούτε υδραυλικός ούτε τεχνίτης να γνωρίζει τα δίκτυα, τις γεωτρήσεις και όλα τα υπόλοιπα που αφορούν στην υδροδότηση της Κυπαρισσίας. Αυτό δε με απαλλάσσει από τις ευθύνες τις συγκεκριμένες. Κάλεσα τον αρμόδιο προϊστάμενο της ΔΕΥΑΤ πριν ακόμη δημιουργηθεί το πρόβλημα. Του είπα, λοιπόν, τι ακριβώς γίνεται, πού βρισκόμαστε, αν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα, αν υπάρχουν ζημιές να τις δούμε νωρίτερα και τα λοιπά. Με διαβεβαίωσε, λοιπόν, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ότι οι γεωτρήσεις δουλεύουν άψογα και ότι η σεζόν θα περάσει, μπορεί να δυσκολευτούμε λίγο λόγω του ότι είχαμε 5.000 κόσμο παραπάνω από άλλες χρονιές. Εκεί, λοιπόν, κάναμε τη σκέψη να μεταφέρουμε νερό με το υδροφόρο, να ενισχύουμε τις δεξαμενές με το υδροφόρο αυτοκίνητο, από τα Φιλιατρά, από τη Φαρακλάδα που είχε επάρκεια και να ενισχύουμε τις δεξαμενές με πόσιμο νερό, επαναλαμβάνω, να περάσουμε τις δύσκολες μέρες του Αυγούστου, γιατί ήταν πάρα πολύς ο κόσμος. Ξαφνικά άρχισε να δημιουργείται αυτό το μεγάλο πρόβλημα, να τρέχω πανικόβλητος και οι διαβεβαιώσεις του προϊσταμένου να είναι ότι λόγω λειψυδρίας έχουν κατέβει οι πηγές. Κι ο ισχυρισμός του συνέχεια αυτός. Ψέματα και όχι μόνο ψέματα. Θεωρώ ότι το έκανε και επίτηδες απέναντί μου. Κι όχι τόσο σε μένα, να τιμωρήσει τον κυπαρισσιακό λαό», σημείωσε ο κ. Λεβεντάκης.

Ακολούθως ανέφερε συγκεκριμένα περιστατικά που ισχυρίστηκε πως συνέβησαν και έχει μάρτυρες για αυτά, όπως για γεώτρηση στο Στασιό. Όπως είπε, είχε μοτέρ 75άρι. Χάλασε το μοτέρ και ενημέρωσε τον προϊστάμενο ο πρόεδρος ότι παρουσιάζει θόρυβο και το αποτέλεσμά της θα είναι να διαλυθεί, δύο μήνες πριν, το αγνοούσε και του έλεγε «άστο, όταν θα χαλάσει θα το φτιάξουμε. Ήρθαν οι δύσκολες μέρες του Αυγούστου και η γεώτρηση χάλασε. Μη τολμώντας να μου πει την αλήθεια, αφαιρεί την πομόνα από μέσα και ρίχνει ένα μοτέρ που είχε κάπου αλλού, 25 ίππους, με αποτέλεσμα αυτό να δίνει 30 κυβικά νερό και στο Στασιό και να ’ρχεται ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό στην Κυπαρισσία. Δεν είχα καμία ενημέρωση, διότι αν είχα ενημέρωση, θα έκανα αυτό που έκανα και το ίδιο βράδυ στα Φιλιατρά. Θα κατέβαζα μια εταιρεία με δική μου ευθύνη ότι θα πληρωθεί, κι έλυσα το νερό σε 2 ημέρες, που με κορόιδευε κι εκεί».

Στη συνέχεια, είπε, ο ίδιος με τον αντιδήμαρχο Αντώνη Βλάχο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ, Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, αλλά και πολίτες, έψαχναν τι γίνεται με το νερό, γιατί το δίκτυο της Κυπαρισσίας δεν είναι χαρτογραφημένο και μόνο ο προϊστάμενος το γνωρίζει έπειτα από πολυετή υπηρεσία στη ΔΕΥΑΤ. Και πρόσθεσε: «Πριν από δεκαπέντε μέρες βρίσκουμε με τον κ. Βλάχο ένα σημείο το οποίο έβγαζε νερό, σε ποτάμι δίπλα. Τον ειδοποιούμε και του λέμε ότι εκεί τρέχει νερό, μήπως η απώλειά μας είναι από εκεί; Μήπως συμβαίνει κάτι; Δε δικαιολογείται, ο κόσμος μειώθηκε, να μην έχουμε νερό. Μας διαβεβαιώνει ότι τα νερά αυτά εκεί δεν έχουν καμία σχέση με την ύδρευση και ότι είναι όμβρια ύδατα της Πάνω Πόλης. Πειστήκαμε ότι είναι αυτό. Συνεχίσαμε να ψάχνουμε, ιδού και ο τραυματισμός που κάποιοι βγήκαν και είπαν ότι με χτυπήσανε. Ας το πιστεύουν αυτό, αν το τολμούν, τέλος πάντων. Φτάνουμε σ’ ένα σημείο, σήμερα, έπειτα από έρευνα χθεσινοβραδινή πολλών ωρών. Βρίσκουμε από ένα σημείο που είναι σκεπασμένο κάτω από γεφύρι να φεύγουν 30-40 τόνοι νερό την ώρα, το οποίο είναι ύδρευσης. Αυτό που του υποδείξαμε. Κι η βλάβη φτιάχνεται σήμερα, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Κυπαρισσία και να πω στους πολίτες ότι εγώ δεν ήρθα εδώ ούτε να τους ταλαιπωρήσω ούτε να τους στεναχωρήσω».

Ακολούθως αναφέρθηκε σε καινούργιες δεξαμενές και αντλιοστάσιο που θα έχει του χρόνου η πόλη, σε έλεγχο στις γραμμές και μελέτη για αλλαγή δικτύου.

«Ο εν λόγω κύριος τόσα χρόνια ήταν ο γενικός κουμανταδόρος της ΔΕΥΑΤ, έχει μεγάλη ευθύνη εδώ που έχει βρεθεί η ΔΕΥΑΤ. Από την ώρα που μπήκα δήμαρχος και κοπήκανε κάποια πράγματα που έλεγχε ανεξέλεγκτα, έχω πόλεμο και αυτός είναι ο πόλεμος. Δε θα κατηγορούσε επώνυμα κάποιον αν δεν είχα αποδείξεις…», είπε ο κ. Λεβεντάκης προσθέτοντας ότι για όλα όσα λέει έχει μάρτυρες και θα κατατεθούν στον εισαγγελέα. «Εγώ ή θα την εξυγιάνω ή θα την κλείσω τη ΔΕΥΑΤ. Αν δεν την εξυγιάνω σε πέντε μήνες, σας υπόσχομαι θα την κλείσω. Θα την δώσω για εκκαθάριση και ουαί κι αλίμονό τους…», τόνισε.

Του Ηλία Γιαννόπουλου