Θ. Πετράκος: «Κύριε Νίκα, κάντε ό,τι έκανε η Θεσσαλία και η Κ. Μακεδονία»


Σε δήλωση προέβησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»,

Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας, απευθυνόμενοι στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου αναφορικά με την ενίσχυση των ελεύθερων επαγγελματιών, των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, καθώς και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από την επιδημία του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν: «Στο ΠΕΣΥΠ της Δευτέρας 14/9, κατά τη διαδικασία ελέγχου, συζητήθηκε η επερώτησή μας που αφορούσε στην εξασφάλιση επιπλέον κοινοτικών κονδυλίων από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κ. Μακεδονίας, ύψους 160 και 150 εκατομμυρίων αντίστοιχα, με σκοπό την ενίσχυση των ελευθέρων επαγγελματιών, των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, καθώς και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από την επιδημία του κορωνοϊού. 

Τονίσαμε ότι τα χρήματα αυτά των προγραμμάτων επιδότησης στις ανωτέρω Περιφέρειες είναι πολλά και ιδιαίτερα αναγκαία και για τις τοπικές κοινωνίες και για τις τοπικές οικονομίες, ενώ κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα δεν έχει δρομολογηθεί από τη δική μας Περιφέρεια.

Θέσαμε τα εξής εύλογα ερωτήματα: Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα από την Περιφερειακή Αρχή αναφορικά με τη διεκδίκηση και από τη δική μας Περιφέρεια ανάλογων κονδυλίων; Αν υπάρχει πρόθεση να κάνει κάτι σε αυτή την κατεύθυνση; Πότε προτίθεται και με ποιον τρόπο προτίθεται να το κάνει;

Δυστυχώς, ο κ. περιφερειάρχης που ανέλαβε να απαντήσει στα ερωτήματά μας δεν απάντησε σε κανένα. 

Παρέθεσε έναν κατάλογο με τα προγράμματα για τις επιχειρήσεις που τρέχει η Περιφέρεια ύψους 30 – 40 εκατομμυρίων, αλλά για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να πάρει τα 150 εκατομμύρια, ζεστό χρήμα που θα πέσει στην αγορά, που πήραν οι άλλες Περιφέρειες, δεν είπε κουβέντα. 

Το μόνο που μπόρεσε να πει είναι ότι δε γνωρίζουμε τα προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Λες και η κουβέντα και η επερώτηση ήταν για τα προγράμματα των λίγων εκατομμυρίων που τρέχει η Περιφέρεια, και όχι για τα προγράμματα των πολλών εκατομμυρίων της Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας που φάνηκε ότι αγνοεί .

Εμείς τον καλούμε και πάλι να πράξει ό,τι έπραξαν οι συνάδελφοί του περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Κ. Μακεδονία, για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι πολύ μικρές και οι μικρές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου που έχουν πληγεί από την επιδημία του κορωνοϊού. 

Τονίζουμε ότι, εφόσον δε ληφθεί από την Περιφερειακή Αρχή στο αμέσως προσεχές διάστημα, καμιά πρωτοβουλία διεκδίκησης των τεραστίων κονδυλίων ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων και εργαζομένων, θα επανέλθουμε.

Αρνούμαστε να δεχτούμε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει ο φτωχός συγγενής και η τελευταία τρύπα του ζουρνά των Περιφερειών, είτε από την αδράνεια είτε από την υποχωρητικότητα του κ. Νίκα».