Τις δομές υγείας στην Καλαμάτα επισκέφθηκε ο Αλ. Χαρίτσης

Τις δομές υγείας στην Καλαμάτα  επισκέφθηκε ο Αλ. Χαρίτσης

Τις δομές υγείας της Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Χαρίτσης. Σύμφωνα με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα, “επισκεφθήκαμε σήμερα (σ.σ. χθες) μαζί με τον Σταμάτη Βαρδαρό, πρώην αναπληρωτή γ.γ. του υπουργείου Υγείας, το Κέντρο Υγείας, τις Τοπικές Μονάδες Υγείας και το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Συζητήσαμε αναλυτικά με τη διοίκηση, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των δομών. Αυτούς που δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και καθημερινά εργάζονται ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν τη φροντίδα και περίθαλψη που χρειάζονται και δικαιούνται. 

Τα προβλήματα πολλά. Υποστελέχωση, μόνιμες προσλήψεις που εκκρεμούν από το 2018 – το σύγχρονο ακτινολογικό κέντρο του Κέντρου Υγείας παραμένει κλειστό ελλείψει ακτινολόγου-, ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας και σε διαγνωστικά τεστ Covid19. 

Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα, αλλά επιλέγει να μην ενισχύσει το ΕΣΥ, ακόμη και σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε. Εμείς έχουμε καταθέσει από την πρώτη στιγμή ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους εργαζομένους του ΕΣΥ, παλεύοντας για την ουσιαστική στήριξη της δημόσιας υγείας”.