Βράβευση Καλαματιανού μαθητή από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Βράβευση Καλαματιανού μαθητή από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μία πολύ σημαντική διάκριση στη ζωγραφική πέτυχε ο μαθητής Βασίλειος Κ. Μαστραγγελόπουλος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κέλλυ Μακροπούλου στο μεγάλο διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Είμαι… Πώς βλέπω τον εαυτό μου».

Ενώ όλα τα έργα των μαθητών ήταν πραγματικά ξεχωριστά, ήταν ο μικρός Βασίλης που πήρε έπαινο για την πρωτότυπη δημιουργία του, όπως και άλλοι 113 μαθητές ανάμεσα σε 26.000 συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό!

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκάλεσε παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου) να εμπνευστούν από ένα χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην έκθεση με τίτλο «Κύπρος – Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός».

Φέτος, στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάστηκε με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετείχαν στο διαγωνισμό, θα είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα τους σε έκθεση που θα διοργανώνονταν στο Μέγαρο Χορού στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού.

Η παραπάνω έκθεση αναβλήθηκε, η τέχνη όμως μένει, όπως και η ελπίδα ότι σύντομα θα μπορέσουν να εκτεθούν τα έργα των μαθητών στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.