Ξεκινά το Jeroboam Kalamata Gravel Challenge

Ξεκινά το Jeroboam Kalamata Gravel Challenge

Σήμερα στις 9.00 το πρωί θα ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία Καλαμάτας οι συμμετέχοντες στο Jeroboam Kalamata Gravel Challenge, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με δύο διαδρομές Gravel (150 και 75 χιλιομέτρων) στους δασικούς δρόμους και τα μονοπάτια του Ταΰγετου, ενός βουνού που προσφέρει έντονες υψομετρικές διαφορές αλλά και τεχνικά σημεία που δοκιμάζουν τις αντοχές.

Τo Jeroboam είναι το μπουκάλι κρασιού των 3 λίτρων (300cc) – το αντίστοιχο 4 κανονικών μπουκαλιών κρασιού, παραδοσιακό της περιοχής Franciacorta, στη Λομβαρδία της Ιταλίας, απ’ όπου ξεκίνησε το πρώτο Jeroboam, με διαδρομές 300, 150, 75 και 37,5 χιλιομέτρων, σε χωματόδρομους και ανεξερεύνητα μονοπάτια, με ποδήλατα Gravel.

Η περιπέτεια των 300 χιλιομέτρων συμβολίζει τo μπουκάλι των 300 cl, ενώ τα μπουκάλια Μagnum των 150 cl (1.5L), το στάνταρ μπουκάλι των 75 cl (750ml) και το demi των 37,5 cl (375 ml) αντιπροσωπεύονται από τις διαδρομές των 150km, 75km και 37,5km αντίστοιχα. Στην Καλαμάτα φέτος, λόγω των συνθηκών, θα πραγματοποιηθούν μόνο οι δύο διαδρομές των 150 και 75 km.

Tι ακριβώς σημαίνει “gravel”; Κυριολεκτικά ο όρος αναφέρεται στο χωματόδρομο, αλλά πλέον με τη λέξη αυτή γίνεται αναφορά σε ένα είδος ποδηλάτου που είναι ικανό για πολλά περισσότερα από απλή οδήγηση στο χώμα.

Στην Ιταλία, το Jeroboam Gravel Challenge διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2017 και στη συνέχεια σε 7 χώρες συνολικά το 2020 – Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Αυστρία, Κόστα Ρίκα, Ιαπωνία και Ελλάδα!

Η δε Καλαμάτα είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις ποδηλατουπόλεις της Ελλάδας, με εύκολη πρόσβαση.

Να σημειωθεί το Jeroboam Gravel Challenge απευθύνεται στους λάτρεις του ποδηλάτου. Στους φίλους της περιπέτειας και της ανακάλυψης. Δεν είναι αγωνιστικό αλλά αφορά όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τη διαδρομή κι όχι το χρόνο τερματισμού. Για όσους αγαπούν το κρασί και το καλό φαγητό. Για όσους αγαπούν τις εξερευνήσεις και θέλουν να στηρίζονται μόνο στις δικές τους δυνάμεις για να ανακαλύψουν έναν τόπο.