6 χρόνια κάθειρξης στον πρώην βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση

6 χρόνια κάθειρξης στον πρώην βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση

Μετά την ανακοίνωση των αρχικών ποινών των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, το δικαστήριο διέκοψε χθες προκειμένου να αποφανθεί επί των συγχωνεύσεων και επανήλθε ανακοινώνοντάς τες.

Οι εργασίες του θα συνεχιστούν σήμερα το πρωί (10.00), προκειμένου να ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των καταδικασθέντων.

Ακολουθούν αναλυτικά οι τελικές ποινές κάθειρξης των καταδικασθέντων για κάθε υπόθεση:

Νίκος Μιχαλολιάκος 13 έτη κάθειρξης και 6 μήνες, Ιωάννης Λαγός, 13 έτη κάθειρξης και 8 μήνες, Ηλίας Κασιδιάρης, 13 έτη κάθειρξης και 6 μήνες, Γιώργος Γερμενής 13 έτη κάθειρξης και 6 μήνες, Χρήστος Παππάς 13 έτη κάθειρξης και 3 μήνες, Ηλίας Παναγιώταρος 13 έτη κάθειρξης, Αρτέμης Ματθαιόπουλος 10 έτη κάθειρξης.

Πρώην βουλευτές για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς ελαφρυντικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος 7 έτη, Νίκος Κούζηλος 7 έτη, Ελένη Ζαρούλια 6 έτη, Πολύβιος Ζησιμόπουλος 6 έτη, Αντώνης Γρέγος, 6 έτη, Δημήτρης Κουκούτσης 6 έτη, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης 6 έτη.

Τέλος, ο Γιώργος Ρουπακιάς καταδικάστηκε σε ισόβια και 14 έτη για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, ενώ οι υπόλοιποι συνεργοί καταδικάστηκαν με μικρότερες ποινές.

Έτσι, η ιστορική απόφαση για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής είναι πλέον γεγονός. Για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καταδικάστηκε πολιτικός φορέας με ναζιστικού τύπου χαρακτηριστικά, ως εγκληματική οργάνωση και στον ηγετικό πυρήνα της Χ.Α. επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης τουλάχιστον δέκα χρόνων.

Η ποινή που επέβαλε το Δικαστήριο στον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο και στα λοιπά επώνυμα πολιτικά στελέχη της ΧΑ (Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά και λοιπούς) υπήρξε απόφαση αυστηρή και δίκαιη, με βάση το πλαίσιο του νόμου περί ποινών, ενώ ανοίγει το δρόμο για κάποιους ή για όλους της ηγετικής ομάδας να οδηγηθούν στη φυλακή, αν δεν μπορέσουν να πείσουν το δικαστήριο και να πάρουν αναστολή στην έκτιση της ποινής τους.

Α.Π.