7 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία, που παραμένει σε «Επίπεδο 1»

7 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία, που παραμένει σε «Επίπεδο 1»

Αυξάνεται σε καθημερινή βάση και στη Μεσσηνία ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ακόμα επτά προστέθηκαν χθες.

Το «θετικό» στοιχείο σε αυτή την αύξηση των κρουσμάτων είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών κορωνοϊού στη Μεσσηνία δεν παρουσιάζει βαριά συμπτώματα και οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. Στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο περιστατικά στην κλινική covid 19, με την κατάσταση της υγείας τους να εξελίσσεται ομαλά.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι ιθύνοντες του νοσοκομείου κάνουν αγώνα δρόμου να ετοιμαστεί και μονάδα ΜΕΘ για την αντιμετώπιση «βαριών περιστατικών» κορωνοϊού, καθώς ο χειμώνας είναι «προ των πυλών».

Σε πανελλαδικό επίπεδο, πάντως, χθες «έσπασε» ακόμα ένα ρεκόρ με 1.259 κρούσματα, ενώ έντονη ανησυχία υπάρχει για περιοχές όπως τα Ιωάννινα, η Λάρισα και οι Σέρρες, που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και πλέον βρίσκονται σε «κόκκινο επίπεδο».

Τέλος, η Μεσσηνία παραμένει σε «Επίπεδο 1» παρά την έξαρση των κρουσμάτων, αφενός, γιατί δεν έχει ξεπεράσει τα 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και, αφετέρου, γιατί στο σύστημα Υγείας της περιοχής η κατάσταση είναι μέχρι στιγμής απολύτως ελεγχόμενη.

Του Κώστα Γαζούλη