Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία, ακόμα 8 ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία, ακόμα 8 ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ

Σε «καραντίνα» για 14 ημέρες η Β’ τάξη του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας

Ακόμα οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού προστέθηκαν χθες στη Μεσσηνία, κατά την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τη γεωγραφική «κατανομή» των 841 χθεσινών κρουσμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και χθες στην περιοχή μας διαπιστώθηκαν περισσότερα από 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιού, όσα σχεδόν είχαν επίσημα επιβεβαιωθεί όλους τους προηγούμενους μήνες της πανδημίας.

Επίσης για πρώτη φορά και στην περιοχή μας σχολική τάξη μπαίνει σε «καραντίνα». Συγκεκριμένα από χθες η Β’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας (Λύκειο Παραλίας) θα είναι σε «καραντίνα» για 14 ημέρες, καθώς μαθητής διαπιστώθηκε θετικός στο νέο ιό.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο μαθητής- σύμφωνα με πληροφορίες- τις τελευταίες ημέρες δεν είχε πάει στο σχολείο.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας, στην οποία αναφέρει αναλυτικά:

«Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τη με αριθμό 5077/23-10-2020 Απόφαση Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, από σήμερα 23 Οκτωβρίου μέχρι και 1η Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων της Β΄ Τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των προβλεπομένων μέτρων διαχείρισης επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες. Από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 εκπαιδευτικοί και μαθητές θα ακολουθήσουν πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται».

Πάντως, θα πρέπει να τονίσουμε ότι εφόσον παρουσιαστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα και σε άλλα σχολεία, θα υπάρχει άμεσα επίσημη ανακοίνωση από τη «Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» και αυτή και μόνο θα πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν οι πολίτες, και όχι τις «φήμες» που κυκλοφορούν.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι η κατάσταση στην κλινική “covid 19” που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας παραμένει απολύτως ελεγχόμενη και οι ασθενείς που νοσηλεύονται δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Του Κώστα Γαζούλη

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στο εργοστάσιο της ΑΓΡΟΒΙΜ

Χθες το απόγευμα η εταιρεία ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε. με αίσθημα κοινωνική ευθύνης έκανε γνωστό ότι στο εργοστάσιό της παρουσιάστηκαν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα και άμεσα ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στις 22 Οκτωβρίου ενημερωθήκαμε από εργαζόμενο (η) στην εταιρεία μας ότι την Τρίτη 20 Οκτωβρίου εμφάνισε συμπτωματολογία συμβατή με COVID-19 και, ως εκ τούτου, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου δεν προσήλθε για εργασία. Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου προέβη στον ενδεδειγμένο έλεγχο και μας ενημέρωσε άμεσα πως διαγνώστηκε θετικός/θετική στον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Άμεσα θέσαμε σε εφαρμογή όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες αντιμετώπισης του συμβάντος με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας και του εσωτερικού σχεδίου Αντιμετώπισης Κρούσματος COVID-19.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με το Γιατρό Εργασίας ιχνηλατήθηκαν οκτώ (8) άτομα στην εταιρεία που είχαν επαφή με το θετικό κρούσμα και υποβλήθηκαν την ίδια ημέρα σε μοριακό έλεγχο PCR με δυο (2) εξ αυτών να βγουν θετικοί. Και τα οκτώ (8) άτομα (δυο θετικοί και έξι αρνητικοί) έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση σύμφωνα με τις οδηγίες ΕΟΔΥ μέχρι να υποβληθούν σε επαναληπτικό μοριακό έλεγχο PCR.

Αυθημερόν προβήκαμε σε απολύμανση των εγκαταστάσεών μας, ενώ ειδικό εξωτερικό συνεργείο προέβη σε έκτακτη συνολική απολύμανση κάθε σημείου της εταιρείας.

Επιπλέον σήμερα ιδιωτικό εργαστήριο προέβη σε επαναληπτικό μοριακό έλεγχο όλων των εργαζομένων. Ο έλεγχος αυτός θα διεκπεραιωθεί εκ νέου προσεχώς ώστε να ελαχιστοποιήσουμε στο κατά δύναμη την πιθανότητα προσβολής συνεργάτη μας από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι στην εταιρεία έχουν υποβληθεί σε αρχικό μοριακό έλεγχο (PCR) με αρνητικά αποτελέσματα τον Αύγουστο. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας μας απολυμαίνονται τακτικά από εξωτερικό συνεργείο, ενώ παράλληλα τηρούνται αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας και ελέγχου πρόσβασης. Παρόλα ταύτα, τρεις συνεργάτες μας βρέθηκαν αποδέκτες του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν υπάρχει μεμονωμένο μέτρο που να παρέχει πλήρη προστασία από τον κορωνοϊό, τόσο στο σπίτι όσο και στο χώρο εργασίας. Ως εκ τούτου, υπενθυμίζουμε την αναγκαιότητα για συνεπή χρήση μάσκας προστασίας και τήρηση των εξειδικευμένων οδηγιών του ΕΟΔΥ και Αρμόδιων Αρχών.

Για την ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε. η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και οικογενειών τους, των συνεργατών μας, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας της Μεσσηνίας, συνιστά απόλυτη προτεραιότητα.

Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε υπεύθυνα για την όποια νέα εξέλιξη με σκοπό να συντελέσουμε θετικά στην εξάλειψη των συνθηκών που ευνοούν τη μετάδοση του ιού

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε.».