Αλέξης Χαρίτσης: «Το υπουργείο Πολιτισμού καθυστερεί τη χρηματοδότηση του αρχαιολογικού χώρου Μεσσήνης»

ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των αναστηλωτικών εργασιών του αρχαιολογικού χώρου Μεσσήνης.

Όπως τονίζει στην ερώτησή του ο κ. Χαρίτσης, «από τον περασμένο Απρίλιο και κατόπιν επικοινωνίας του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την υπουργό Πολιτισμού, η κα Μενδώνη ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει το σχεδιασμό της Περιφέρειας για οικονομική συνδρομή 300.000 ευρώ για αναστηλωτικές εργασίες στο βόρειο τείχος του αρχαιολογικού χώρου. Μετά και την παρέλευση, όμως, 6 μηνών το ΥΠΠΟΑ δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια ως προς την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, ζήτημα που έθεσε προ λίγων ημερών με δηλώσεις του στον Τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, αλλά και με δηλώσεις του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου».

Καταλήγοντας ο Αλέξης Χαρίτσης ερωτά την υπουργό Πολιτισμού «ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για να εγκριθεί ο σχεδιασμός από το ΥΠΠΟΑ προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου της χρηματοδότησης των 300.000 ευρώ και η σύνταξη μελέτης για το πρόγραμμα αναστηλώσεων του αρχαιολογικού χώρου Μεσσήνης».