Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή οι 17χρονοι για τα περιστατικά στην Πιπερίτσα

Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή οι 17χρονοι για τα περιστατικά στην Πιπερίτσα

Είχαν διαρρήξει και το διπλανό σπίτι

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα οι δύο 17χρονοι Ρομά, προκειμένου να εξηγήσουν όσα τραγικά συνέβησαν τη Δευτέρα το μεσημέρι στην Πιπερίτσα: τη διάρρηξη δύο –τελικά- σπιτιών που οδήγησαν στα αιματηρά γεγονότα και το θάνατο του 18χρονου ομοφύλου τους. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διακεκριμένες κλοπές και ληστρική κλοπή.

Ο συνήγορός τους και συνήγορος της οικογένειας του 18χρονου θύματος, Δημήτρης Τσιφιλιτάκος, τόνισε σε δηλώσεις του χθες ότι η κλοπή δε δικαιολογεί την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής.

Αύριο στον ανακριτή θα απολογηθεί και ο 63χρονος που τράβηξε τη σκανδάλη του δίκαννου και ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Όπως ο συνήγορός του Θ. Μαντάς, πάντως, ανέφερε στη χθεσινή του δήλωση στο «Θ», ο 63χρονος βρισκόταν σε άμυνα και πυροβόλησε χωρίς να στοχεύσει.

Είχαν διαρρήξει κι άλλο σπίτι
Κάθε μέρα έρχονται στο φως και καινούργια στοιχεία για την εν λόγω υπόθεση με την τραγική κατάληξη. Σύμφωνα, λοιπόν, με νεότερες πληροφορίες, οι τρεις νεαροί Ρομά το μεσημέρι της Δευτέρας διέρρηξαν αρχικά στην Πιπερίτσα σπίτι δίπλα από αυτό του 63χρονου. Αφού πήδηξαν το μαντρότοιχο του σπιτιού, διέρρηξαν την πόρτα και το έψαξαν όλο, καθώς η ένοικος δεν κατοικεί στο χωριό. Στη συνέχεια, σκαρφαλώνοντας και οι τρεις από διπλανό μανδρότοιχο, ανέβηκαν στο μπαλκόνι του σπιτιού του 63χρονου και από μπαλκονόπορτα που ήταν ανοιχτή μπήκαν και άρχισαν να ψάχνουν. Όταν ο 63χρονος άκουσε τους θορύβους και ανέβηκε να δει τι συμβαίνει, ανοίγοντας την πόρτα βρέθηκε μπροστά στους τρεις δράστες της κλοπής, οι οποίοι ήδη κρατούσαν χρυσαφικά και κοσμήματα που είχαν βρει.

Στη θέα του οι δύο 17χρονοι αμέσως τράπηκαν σε φυγή από το μπαλκόνι απ’ όπου είχαν μπει, ενώ ο 18χρονος, για να διατηρήσει στην κατοχή του τα κλοπιμαία, έσπρωξε με βία τον 63χρονο και κινήθηκε επίσης προς το μπαλκόνι. Προσπάθησαν και οι τρεις να διαφύγουν πηδώντας στη σκεπή ενός χαμηλότερου κτίσματος και στη συνέχεια στη μάντρα του σπιτιού που είχαν διαρρήξει πρώτο.

Ο 63χρονος από το μπαλκόνι πυροβόλησε 2-3 φορές προς το σημείο που έφυγαν οι τρεις νεαροί. Από τα ευρήματα και τα ίχνη αίματος φαίνεται ότι ο πυροβολισμός βρήκε τον άτυχο 18χρονο την ώρα που ήταν πάνω στη μάντρα και προσπαθούσε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να καταλήξει τραυματισμένος στο διπλανό κτήμα με δέντρα. Μάλιστα, στο σημείο εκεί βρέθηκαν και τα κλοπιμαία.

Δικηγόρος οικογένειας
Ο δικηγόρος των κατηγορούμενων Ρομά και της οικογένειας, Δημήτρης Τσιφιλιτάκος, μιλώντας χθες το «Θ» είπε: « Έτσι όπως εξελίχθηκε αυτό το εγκληματικό συμβάν, η συμπεριφορά του θύματος σε βάρος του 63χρονου επ’ ουδενί δικαιολογούσε τη χρήση κυνηγετικού όπλου. Πράγματι το θύμα είχε εισέλθει στην οικία του, είχε αφαιρέσει κάποια κοσμήματα και προκειμένου να αποφύγει τη δέσμευσή του από τον 63χρονο, τον απώθησε. Κατάφερε, διέφυγε. Ο 63χρονος πήρε το κυνηγετικό του όπλο και τον σκότωσε. Σε απόσταση 10-11 μέτρων από την οικία του. Μάλιστα, βλήθηκε με δύο πυροβολισμούς. Και τα θανατηφόρα τραύματα είναι στην κοιλιακή χώρα και στο θώρακα. Οποιαδήποτε προσπάθεια του 63χρονου προκειμένου να πάρει πίσω τα κλοπιμαία δε δικαιολογούσε το θανατηφόρο τραυματισμό του θύματος. Θα μπορούσε να είχε πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό, θα μπορούσε να είχε στοχεύσει ένα άλλο σημείο του σώματός του. Δε δικαιολογείται η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής για μια χούφτα ευρώ».

Της Βίκυς Βετουλάκη