Απόνερα στο Δήμο Καλαμάτας από την καταδίκη της Χ.Α.

Απόνερα στο Δήμο Καλαμάτας από την καταδίκη της Χ.Α.

Υποκρισία και καταγγελίες για την υπόθεση Κουκούτση

Το γαϊτανάκι των δηλώσεων για την παρουσία του υπόδικου πλέον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση, στη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης με τις… ευλογίες της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, συνεχίστηκε και χθες. Τοποθετήθηκαν σχετικά τόσο ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης, όσο και οι δημοτικές παρατάξεις “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” και “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών”, αλλά και ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Ο καθένας, βέβαια, το είδε από τη δική του πλευρά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«Αποτελεί ασυγχώρητη ύβρη η προσπάθεια εξίσωσης ενός δημοκρατικά εκλεγμένου δημάρχου με τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Πολύ περισσότερο όταν είναι σε όλους γνωστό ότι σε όλη μου την πολιτική διαδρομή λειτουργώ με ανοικτό δημοκρατικό τρόπο και με απόλυτο σεβασμό στους ανθρώπους, στους θεσμούς και στις διαδικασίες. Σε όσους τυφλωμένοι από αντιπολιτευτικό μένος αναπαράγουν άθλιες συκοφαντίες, ταιριάζει μόνο μια λέξη: ΝΤΡΟΠΗ!».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας χθες με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, μεταξύ των θεμάτων που του έθεσαν ήταν και η άμεση απομάκρυνση του υπόδικου πλέον Χρυσαυγίτη Κουκούτση Δημήτρη από μέλος του Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ ΚΑΙ “ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ”
Πολιτική αφέλεια, ιδεολογική συγγένεια ή εξόφληση εκλογικής στήριξης;

«Αποτελεί ξεκάθαρο πολιτικό ατόπημα του δημάρχου Καλαμάτας η χρησιμοποίηση του -υπόδικου τότε και νυν καταδικασμένου – πρώην βουλευτή της ΧΑ κ. Κουκούτση σε θέσεις διοίκησης του Δήμου Καλαμάτας, όπως έγκαιρα είχαμε επισημάνει προ έτους με το ακόλουθο ψήφισμα που είχαμε καταθέσει και είχε εγκριθεί από την πλειοψηφία του Δ.Σ. Καλαμάτας: “Καταδικάζουμε την ακροδεξιά επιλογή της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας και συγκεκριμένα του δημάρχου Αθανάσιου Βασιλόπουλου, όπως εκφράστηκε με την ανάθεση θέσεων ευθύνης στον υπόδικο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτριο Κουκούτση. Ζητούμε την άμεση απομάκρυνσή του από τη διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας”.

Η εκ των υστέρων όψιμη καταδίκη της ΧΑ και της χρησιμοποίησης του κ. Κουκούτση από το δήμαρχο Καλαμάτας μόνο ως υποκριτική ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί αν δε συνοδεύεται από δημόσια συγγνώμη προς τον καλαματιανό λαό.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας οφείλει να απαντήσει απερίφραστα:

1. Πού οφειλόταν η εμμονή του στη χρησιμοποίηση του κ. Κουκούτση; Σε πολιτική αφέλεια ή απειρία, σε ιδεολογική συγγένεια ή σε εξόφληση προεκλογικών επιταγών;

2. Θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη παράταξη;

Προτείνουμε στο δήμαρχο Καλαμάτας:

1. Να ζητήσει συγγνώμη από τον καλαματιανό λαό

2. Να σταματήσει οποιαδήποτε συνεργασία με τη συγκεκριμένη παράταξη

3. Να απευθύνει ειλικρινές κάλεσμα συνεργασίας προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου.

4. Να σταματήσει το αντιδημοκρατικό κάλεσμα αποστασίας προς δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Περιμένουμε ουσιαστικές απαντήσεις και πράξεις από τη Δημοτική Αρχή για να σταματήσει, επιτέλους, η συνεχής υπονόμευση της δημοκρατικής και αποτελεσματικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και θα πρέπει να πρυτανεύσει η συνεννόηση και η συνεργασία για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων στο Δήμο Καλαμάτας».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ο δήμαρχος οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τις επιλογές του»

«Ο δήμαρχος οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τις επιλογές του», αναφέρει σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», μετά την απόφαση του δικαστηρίου και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας μέλος υπήρξε και ο δημοτικός σύμβουλος (τότε βουλευτής της) Δ. Κουκούτσης, με τον οποίον συνεργάζεται ο κ. Βασιλόπουλος.

«Προφανώς δεν υπάρχει παραίτηση οικειοθελής και αναγκάζεται ο δήμαρχος να τη ζητήσει», σημειώνει ο κ. Αντωνόπουλος στη δήλωσή του, στην οποία προσθέτει: “Επίσης ο δήμαρχος φρόντισε να γίνει η συνεδρίαση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα, με τηλεδιάσκεψη. Κι αυτό, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δημοτικών παρατάξεων και χωρίς να προβλέπεται, προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι τα θέματα είναι λίγα μόνο 14, ενώ σπάνια είναι περισσότερα αυτών. Ο λόγος ήταν προφανής. Για να αποφύγει την απευθείας αντίδραση και τον έλεγχο των δημοτικών συμβούλων στο θέμα της συνεργασίας του με τον κ. Κουκούτση».

Καταλήγοντας ο κ. Αντωνόπουλος σημειώνει στη δήλωσή του ότι «θα πρέπει να επανέλθει το Δ.Σ. στην κανονικότητα και ο δήμαρχος να επαναφέρει τη νομιμότητα, τη δημοκρατία και τη διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις και τις λειτουργίες του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ανώτατο ανεξάρτητο κυρίαρχο θεσμοθετημένο όργανο αποφάσεων του Δήμου. Θυμίζουμε ότι αντιδράσαμε από τους πρώτους στις επιλογές του δημάρχου που αφορούσαν στον κ. Κουκούτση».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη