Διεκόπη η δίκη του παπά και του παππού για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης

Διεκόπη η δίκη του παπά και του παππού για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης

Για τις 29 του μήνα διεκόπη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η πολύκροτη δίκη του 56χρονου ιερέα και του παππού της για τη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση μίας 12χρονης σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης πέρυσι τον Οκτώβριο είχε συνταράξει όλη την κοινωνία, ενώ η κακοποίηση του κοριτσιού είχε ξεκινήσει από τα 9 της χρόνια. Τόσο ο 56χρονος ιερέας όσο και ο παππούς της κατηγορούνται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανήλικου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια, αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, αιμομιξία και ενδοοικογενειακή βία για τον παππού και επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου που χρεώνεται στον παπά, καθώς χτυπούσε το κορίτσι με λουρί.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου εμφανίσθηκε μόνο ο κατηγορούμενος ιερέας, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως και μέχρι και σήμερα αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Η αναβολή δόθηκε καθώς τρεις βασικοί μάρτυρες από το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο κίνησε όλες τις διαδικασίες που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ιερέα, βρίσκονται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Β.Β.