Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή φυλάκισης με περιοριστικούς όρους για Δ. Κουκούτση

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή φυλάκισης με περιοριστικούς όρους για Δ. Κουκούτση

«Αυλαία» έπεσε – σε πρωτοβάθμιο επίπεδο – στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την τελική απόφαση του δικαστηρίου επί των αναστολών των ποινών. Στη φυλακή οδηγείται ο «σκληρός πυρήνας» της Χρυσής Αυγής (δηλαδή Νίκος Μιχαλολιάκος, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Χρήστος Παππάς και Ηλίας Παναγιώταρος), καθώς και οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία Φύσσα. Συνολικά 38 καταδικασθέντες οδηγούνται στη φυλακή, ενώ σε 12 κατηγορουμένους δόθηκε αναστολή.

Ποιοι μένουν εκτός φυλακής
Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν αναστολή είναι οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρης Κουκούτσης. Σε αυτούς τους πέντε έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Εκτός φυλακής μένουν και οι: Γ. Σκάλκος, Κ. Αντωνακόπουλος, Αρ. Δασκαλάκης, Γ. Δήμου, Θ. Μαρίας, Ιω. Καστρινός και Κ. Παπαδόπουλος. Εξ αυτών ορισμένοι έχουν πλέον τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους.

Η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, καθώς και ο Δημήτρης Κουκούτσης είχαν καταδικαστεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς ελαφρυντικό. Και στους δύο έχει επιβληθεί η ποινή της φυλάκισης των 6 ετών

Οι πρώην βουλευτές Αλεξόπουλος, Μπούκουρας και Αρβανίτης είχαν καταδικαστεί ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με ελαφρυντικό με ποινή 5 έτη κάθειρξης (5 έτη και 6 μήνες ο Μπούκουρας).

Οι Δήμου και Σκάλκος έχουν καταδικαστεί για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους έχει δοθεί ελαφρυντικό.

Ο Θ. Μαρίας έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών και του έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό.