Δήμος Τριφυλίας: «Μπλόκο» πολιτών στο δρόμο για τον παράνομο σκουπιδότοπο Αλιμακίου

Δήμος Τριφυλίας: «Μπλόκο» πολιτών στο δρόμο για  τον παράνομο σκουπιδότοπο Αλιμακίου

«Μπλόκο» σε απορριμματοφόρα έκαναν χθες το πρωί κάτοικοι και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων των δημοτών Μύρου και Αλιμακίου στο δρόμο για τον παράνομο σκουπιδότοπο του Δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι.

Mε αυτή τη μορφή της παρέμβασης θέλησαν να διαμαρτυρηθούν ακόμα μία φορά για το σκουπιδαριό που παράνομα εναποτίθεται εκεί. Μάλιστα, ο δρόμος έχει καταστραφεί, όπως και αγροτικοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι, και δεν μπορούν να πάνε στα ελαιοπερίβολά τους.

Κάνουν λόγο για εμπαιγμό από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου και προσωπικά από τον κ. Λεβεντάκη και τον κ. Νίκα για την απαράδεκτη κατάσταση και όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν με το σκουπιδαριό στον παράνομο σκουπιδότοπο, με τη φωτιά που είχε προκληθεί, αλλά και τις παρεμβάσεις που ακολούθησαν με χωματουργικά μηχανήματα που «κατέβασαν» σχεδόν όλο το βουνό για να δημιουργηθεί επιπλέον χώρος. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, οι αυτοδιοικητικές Αρχές διέθεσαν χρήματα των φορολογουμένων πολιτών.

Εργασίες, όπως λένε, σε παράνομο ΧΑΔΑ, στον οποίο έχουν επιβληθεί πολλά πρόστιμα και εργασίες χωρίς μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αδειοδοτήσεις, ενώ είναι ολοφάνερες οι παρεμβάσεις στο περιβάλλον και εμφανής η υποβάθμισή του, που κανονικά αυτεπαγγέλτως διώκεται από το νόμο. Όμως, όπως λένε με λύπη, καμία τοπική και περιφερειακή αρμόδια Αρχή και κρατική – δημόσια υπηρεσία δεν παρεμβαίνει. Έτσι, αναρωτιούνται μήπως θα πρέπει να απευθυνθούν καταγγέλλοντας και δημόσια το περιβαλλοντικό «έγκλημα» που συντελείται στον παράνομο σκουπιδότοπο και όλες τις τοπικές Αρχές και υπηρεσίες, στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), τη Γενική Γραμματεία  Περιβάλλοντος, την Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΓΣΕΕ ΥΠΕΝ), το Σώμα Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδας (ΣΕΝΕ), το Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΣΥΓΑΠΕΖ), το υπουργείο Εσωτερικών, το γραφείο υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού.

Του Ηλία Γιαννόπουλου