Επικίνδυνες οι παιδικές χαρές του κέντρου της Καλαμάτας

Επικίνδυνες οι παιδικές χαρές του κέντρου της Καλαμάτας

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές της Καλαμάτας, παρ’ όλα αυτά «οι ζημιές επιστρέφουν», κάνοντας πολλές φορές τους εν λόγω χώρους επικίνδυνους.

Με διαφορά πρώτη σε φθορές (για την οποία έχουμε γράψει δεκάδες φορές) είναι εκείνη στη Νέδοντος. Έχουμε, δε, βαρεθεί να ακούμε ότι θα ανακατασκευαστεί με την ανάπλαση των οδών Σφακτηρίας, Αναπλιώτη κ.λπ. Ανάπλαση που θεωρητικά θα είχε ξεκινήσει καιρό τώρα, αλλά δεν…

Από εκεί και πέρα, επειδή στη συγκεκριμένη παιδική χαρά παίζουν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά και επειδή δε βλέπουμε να ξεκινά η ανάπλαση των οδών, μήπως θα πρέπει οι άνθρωποι του Δήμου να κινηθούν και ας χάσουν στην τελική τη χρηματοδότηση; Γιατί πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των παιδιών και στη συγκεκριμένη παιδική χαρά μόνο ασφάλεια δεν παρέχεται.

Η δεύτερη παιδική χαρά που επισκεφθήκαμε, έπειτα από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, είναι αυτή στην πλατεία Μαυρομιχάλη. Ήταν από τις καλύτερες όταν ανακατασκευάστηκε. Ήταν δε από τις πρώτες που είχαν ειδικό τάπητα, όμως- όπως φαίνεται και από τις εικόνες, αλλά και μας είπαν- ήρθε η ώρα για μια ανακαίνιση…

Τα προβλήματα στις παιδικές χαρές είναι πολλά, αλλά αυτή τη φορά αναφερόμαστε στις συγκεκριμένες, γιατί είναι οι μοναδικές στο κέντρο της Καλαμάτας και σε αυτές καθημερινά παίζουν εκατοντάδες παιδιά.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση