Επιμένει για τη διανομή του σε όλες τις πόλεις μέσω ΔΕΔΑ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Επιμένει για τη διανομή του σε όλες τις πόλεις μέσω ΔΕΔΑ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ικανοποιημένος δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας μετά τη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα με το νέο πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Θανάση Δαγούμα.

Ο περιφερειάρχης, στη διάρκεια της συνάντησης, ανέλυσε το σκεπτικό όσον αφορά στις τρεις ενστάσεις που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει καταθέσει κατά ισάριθμων αποφάσεων της απελθούσας διοίκησης της ΡΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι με την πρώτη από τις εν λόγω αποφάσεις η ΡΑΕ αφαίρεσε από τη ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου) την αδειοδότηση κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και με τις υπόλοιπες δύο χορηγούσε σχετικές άδειες στην “Hellenic Natural Gas Distribution – Εταιρεία Διανομής Ελληνικού Φυσικού Αερίου Μονοπρόσωπη Α.Ε.”.

Ο Π. Νίκας σημείωσε προς τον πρόεδρο της ΡΑΕ ότι η Περιφέρεια εννοεί να προχωρήσει το έργο του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο από τη ΔΕΔΑ, ενώ ζητεί να συνδεθούν ταυτόχρονα με το δίκτυο της ΔΕΔΑ όλες οι μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο περιφερειάρχης προγραμματίζει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα συνάντηση με τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) για την επέκταση των αγωγών φυσικού αερίου σε Σπάρτη και Καλαμάτα.