Έρχονται τριάντα αστυνομικοί στη Μεσσηνία

Έρχονται τριάντα αστυνομικοί στη Μεσσηνία

Τριάντα αστυνομικοί, που θα ενταχθούν στην Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος, θα έρθουν εντός των ημερών στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Λαμπρόπουλο και Μίλτο Χρυσομάλλη.

Όπως αναφέρει σχετικά ο κ. Λαμπρόπουλος: «Όπως είχα κάνει γνωστό με ανακοίνωσή μου, την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από επικοινωνία που είχα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μου υποσχέθηκε την αποστολή στη Μεσσηνία μεγάλου αριθμού αστυνομικών για ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Σήμερα (σ.σ. χθες) μας ενημέρωσε ότι εντός των ημερών έρχονται 30 αστυνομικοί, που θα ενταχθούν στην Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), οι οποίοι θα κινούνται σε όλο το νομό και, κυρίως, στις περιοχές Μεσσήνης και Φιλιατρών.

Ευχαρίστησα τον υπουργό και του ζήτησα να συνεχιστεί η προσπάθεια με επιπλέον μέτρα».

Με τη σειρά του ο κ. Χρυσομάλλης σημειώνει: «Κατόπιν σταθερής επικοινωνίας το τελευταίο διάστημα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και συνεχών συνεννοήσεων, διαμορφώθηκε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Μεσσηνίας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Το πρώτο βήμα του σχεδίου αυτού θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες ημέρες, με την αποστολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας τριών Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, συνολικής δυναμικότητας 30 ανδρών. Οι ομάδες θα επιχειρούν στο σύνολο του νομού, αλλά με ιδιαίτερη στόχευση στις περιοχές των Δήμων Τριφυλίας και Μεσσήνης, όπου εντοπίστηκαν έντονες παραβατικές συμπεριφορές το τελευταίο διάστημα και οι οποίες οδήγησαν στη συνέχεια και στα γνωστά γεγονότα των ταραχών.

Από την πρώτη στιγμή έχω πάρει, με σχετικό δελτίο Τύπου μου, ξεκάθαρη θέση τόσο για την εφαρμογή του νόμου και την επιβολή της τάξης στο νομό μας όσο και για τη ρεαλιστική αντιμετώπιση του προβλήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας στην ύπαιθρο της Μεσσηνίας. Και με την κίνησή του αυτή ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανταποκρίνεται ουσιαστικά στο πρόβλημα. Οφείλω να τον ευχαριστήσω θερμά τόσο για την άμεση και συνεχή επικοινωνία ήδη από την πρώτη στιγμή όσο και για την αποτελεσματική και ρεαλιστική του επέμβαση στο πεδίο της ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών της Μεσσηνίας».