Γιώργος Αθανασόπουλος: Όσοι έχουν την ευθύνη για εφαρμογή των νόμων ολιγώρησαν εγκληματικά

Γιώργος Αθανασόπουλος: Όσοι έχουν την ευθύνη για  εφαρμογή των νόμων ολιγώρησαν εγκληματικά

Δύο ημέρες μετά τα τραγικά γεγονότα στην πόλη της Μεσσήνης, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος προχώρησε σε δήλωσε αναφορικά σε όσα έχουν συμβεί στην περιοχή από τη Δευτέρα και μετά. Παράλληλα, την Παρασκευή το μεσημέρι θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Μεσσήνης, σε μια έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την παραβατικότητα. Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου:

Το τραγικό γεγονός που συγκλονίζει τον Δήμο μας από τη Δευτέρα το μεσημέρι, είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας αντιμετώπισης ενός υπαρκτού και κακοφορμισμένου προβλήματος. Θύτης και θύμα ήταν καταδικασμένοι να συγκρουστούν και να καταστούν και οι δύο θύματα γιατί εδώ και χρόνια όσοι έχουν την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και την εφαρμογή των νόμων ολιγώρησαν εγκληματικά.


Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε δυο μέρες τώρα να βρούμε σημεία επικοινωνίας προκειμένου να μην έχουμε νέο κύκλο συγκρούσεων. Η υπευθυνότητα απ όλες τις πλευρές παραμένει ζητούμενο. Ελπίζουμε να κατανοήσουν όλοι ότι η συνύπαρξη και η κοινωνική ειρήνη δεν είναι στοιχείο διαπραγμάτευσης. Το κράτος θεωρούμε ότι έχει τη δυνατότητα να επιβάλει τον νόμο προς όλες τις κατευθύνσεις.


Η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη είναι ένα από τα βασικότερα αγαθά και ταυτόχρονα αποτελεί προϋπόθεση για ανάπτυξη και δημιουργία. Μια περιοχή δεν μπορεί να αναπτυχθεί όταν οι πολίτες δεν μπορούν με ασφάλεια να κινηθούν και να δημιουργήσουν. Βασική προϋπόθεση για την ομαλή κοινωνική ζωή στην πόλη, την κωμόπολη ή το μικρό χωριό είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας σε κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες της περιοχής μας. Έχουμε έγκαιρα και σε κάθε κατεύθυνση, από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, επισημάνει ότι δεν πάει άλλο. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης θεωρούμε ότι θα πρέπει να ενημερωθεί, να συζητήσει και να προτείνει δράσεις για τη λήψη μέτρων στην κατεύθυνση της εμπέδωσης αισθήματος ασφάλειας και κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή μας.
Καλούμε το Σώμα την Παρασκευή 9-10-2020 στις 3 μ.μ., σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών (σύμφωνα με την από 11-3-20 Π.Ν.Π. περί περιορισμού του covid-19) με μοναδικό θέμα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.