Γιώργος Σπίνος: «Δεν μπορώ να είμαι απλός θεατής σε μια θλιβερή στασιμότητα»

Γιώργος Σπίνος: «Δεν μπορώ να είμαι απλός θεατής σε μια θλιβερή στασιμότητα»

Ως εισαγωγή στο ρεπορτάζ με την παραίτηση του Γιώργου Σπίνου από τη θέση του προέδρου της Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας θα χρησιμοποιήσουμε το σχόλιο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα..

Όπως γράφει: “Υπάρχει μια κατηγορία τραγουδιών που λέγονται ψαλτοτράγουδα! Τους τα ψέλνεις δηλαδή τραγουδώντας! Ένα από αυτά είναι ο «Σπίνος»! Κάθε ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι πέρα για πέρα… ρεαλιστική!”.

Αναζητήσαμε τους στίχους του τραγουδιού και ανακαλύψαμε ότι, μεταξύ άλλων, λένε: “Σε φουντωμένο δέντρου κλωνάρι κάθεται σπίνος και κελαϊδεί, τόση ακούει τέρψη και χάρη και πλησιάζει ένα παιδί. Σπίνε, μ’ αρέσει το ψάλσιμό σου, τα λέγεις όλα, όλα καλά, μα ποιος είναι διδάσκαλός σου, που σου μαθαίνει τα μουσικά;”.

Ακολουθεί το κείμενο παραίτησης του Γιώργου Σπίνου από τη θέση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μικράς Μαντίνειας:

Η επιστολή
“Με την παρούσα επιστολή μου, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Κοινότητας Μ. Μαντίνειας, αλλά και από μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας.

Η απόφασή μου αυτή έχει παρθεί ύστερα από βαθύ προβληματισμό, σχετικά με τον τρόπο της λειτουργίας του θεσμού των κοινοτήτων, όπως αυτός διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες εκλογές και αφού ήδη είχαν προκύψει τα αποτελέσματα της ανάδειξής μου ως προέδρου Κοινότητας (Εγκύκλιος 88/21-8-2019 Υπ. Εσωτερικών).

Δυστυχώς, η καθολική έλλειψη αρμοδιοτήτων του προέδρου, η απαξίωση των αποφάσεων του Κοινοτικού μας Συμβουλίου, καθώς και η απουσία άμεσης επικοινωνίας με το Δήμο Καλαμάτας συνεπάγονται περιορισμένα και ανύπαρκτα πολλές φορές περιθώρια ενεργειών μου προς όφελος του πολίτη.

Η μη δυνατότητα συμμετοχής και ουσιαστικής παρέμβασης του προέδρου και των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου σε σημαντικά θέματα όπως:

•Τα έργα υποδομής της Κοινότητας στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας

•Την πολεοδομική μελέτη

•Το Κληροδότημα Παναγιώταρου και

•Την παραλιακή ζώνη (ανάπλαση και αντιδιαβρωτική προστασία),

μας καθιστούν απλούς θεατές σε μια θλιβερή στασιμότητα.

Μετά τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο δε μου επιτρέπει να ασκήσω τα καθήκοντά μου όπως είχα οραματιστεί και είχα υποσχεθεί πριν από τις εκλογές, δηλαδή προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Μ. Μαντίνειας για την πλήρη στήριξή τους, την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, αλλά και την εθελοντική τους προσφορά όλο αυτό το διάστημα, με την υπόσχεση να είμαι πάντα δίπλα τους με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη.

Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στο έργο όλων σας”.

Α.Π.