Καλαμάτα: Εορταστικές εκδηλώσεις εν μέσω πανδημίας για την 80ή επέτειο 1940

Καλαμάτα: Εορταστικές εκδηλώσεις εν μέσω πανδημίας για την 80ή επέτειο 1940

Δίχως μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν οι φετινοί εορτασμοί για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Τη διοργάνωση για την περιοχή μας έχει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ στις εορταστικές εκδηλώσεις θα συμμετέχει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, χθες πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από μαθητές, φοιτητές, Προσκόπους και Οδηγούς.

Σήμερα, ανήμερα της εορταστικής επετείου, οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην Καλαμάτα ως εξής:

Ώρα 7.00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 10.15: Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστεί ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ακολούθως, εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Άννα Καλογεροπούλου, θεματική αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου.

Μετάβαση εκπροσώπων Αρχών από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση έμπροσθεν του Ηρώου των Πεσόντων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Επίσης για την Καλαμάτα έχουν οριστεί τα εξής:

Γενικός Σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 27ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Επιπλέον, φωταγώγηση της πόλης και όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών, ενώ, θα γίνει και φωτοστολισμός των ελλιμενισμένων και ναυλοχούντων στο λιμάνι πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.