Καλαμάτα: Σε διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι

Καλαμάτα: Σε διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία με τη σειρά της ανακοίνωσε τις προθεσμίες για την πραγματοποίηση της προβλεπόμενης διαβούλευσης, προκειμένου να κατατεθούν οι γνωμοδοτήσεις από όργανα της αυτοδιοίκησης και το κοινό…

Φορέας του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, ενώ έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι, προφανώς με τις αλλαγές που έχει κάνει η κυβέρνηση στη νομοθεσία, δεν καλείται να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αλλά η Οικονομική Επιτροπή ή η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και η Δημοτική Κοινότητα. 

Η διαβούλευση και η προθεσμία κατάθεσης προτάσεων είναι μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου  για την παροχή των σχετικών περιβαλλοντικών πληροφοριών, την κατάθεση απόψεων των πολιτών και την εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Όσον αφορά στα οφέλη για την πόλη, εκτός από τις άμεσες και τις έμμεσες θέσεις εργασίας αναμένεται η ενίσχυση της εναλλακτικής τουριστικής διακίνησης.

Επίσης, είναι δεδομένο ότι τα υδροπλάνα είναι πολυχρηστικά, έχουν δοκιμαστεί σε πολλές χώρες και για πολλές δεκαετίες σε πολλούς ρόλους. Έχουν εκτελέσει πέρα από τις τακτικές και περιηγητικές, νοσοκομειακές, έρευνας και διάσωσης πτήσεις χωρίς να έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.