Καρκίνος του μαστού: Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές

Καρκίνος του μαστού: Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές

Δεν είσαι μόνη – Δεν είσαι η μόνη

Η σημερινή μέρα έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού και τιμήθηκε και στην Καλαμάτα με μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Η εκδήλωση, που είχε ως στόχο να ενημερώσει, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία και διοργανώθηκε από το Σύλλογο Ξαναρχί-ΖΩ σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Το κύριο και σημαντικότερο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλία της ογκολόγου του Νοσοκομείου Καλαμάτας Σοφίας Σταματοπούλου, που μίλησε για τον καρκίνο του μαστού, ενώ έδωσε οδηγίες και συμβουλές στις γυναίκες να προλάβουν ή να έχουν έγκαιρη διάγνωση.
Μέσω της ομιλίας της θέλησε να δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις στις γυναίκες για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ αυτό που θέλησε να περάσει ως μήνυμα είναι ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές.

Εκ μέρους του Συλλόγου Ξαναρχί-ΖΩ η πρόεδρος αυτού, Πολυτίμη Κυπραίου, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που γίνεται στο Σύλλογο παρά τις δυσκολίες, ενώ απευθυνόμενη στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο του μαστού, τους ξεκαθάρισε ότι σε αυτό τον αγώνα δεν είναι μόνες.
Απευθυνόμενη, δε, στο δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, που έδωσε το παρών στην εκδήλωση, τον κάλεσε να συνεργαστεί και να βοηθήσει το Σύλλογο, αφού αυτό είναι αναγκαίο.
Συνεργασία ζήτησε και από τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, που επίσης ήταν παρούσα.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια συγκινητική κίνηση, αφού στις καρέκλες που καθόταν ο κόσμος είχαν τοποθετηθεί ροζ μπαλόνια, μπαλόνια που πολέμησαν με τον καρκίνο αλλά τελικά νικήθηκαν, έτσι στο τέλος αφέθηκαν στον ουρανό της Καλαμάτας στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο σημείο υπήρχαν μέλη του Ξαναρχί-ΖΩ που έδιναν πληροφορίες στον κόσμο για το έργο του, ενώ προσέφεραν βραχιόλια PINK OCTOBER.