ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο: Νέο Πολυδύναμο Κέντρο για ανθρώπους με διαφορετικές μορφές εθισμού

ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο: Νέο Πολυδύναμο Κέντρο για ανθρώπους  με διαφορετικές μορφές εθισμού

Δραστικά ενισχύεται η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχής της Μεσσηνίας και των όμορων νομών απέναντι στο πρόβλημα της χρήσης νόμιμων και παράνομων ουσιών και άλλων μορφών εθισμού, κι αυτό γιατί από την 1η Οκτωβρίου τέθηκε σε λειτουργία το νέο Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ.

Στελεχωμένο από διεπιστημονική ομάδα προσφέρει, σε εξωτερική βάση, υπηρεσίες συμβουλευτικής-ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το διαδίκτυο και τα τυχερά παιχνίδια. Εφόσον κρίνεται αναγκαίο παραπέμπει σε εξειδικευμένες δομές, όπως θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας κ.λπ.

Επίσης, υποστηρίζει συστηματικά και πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, ενώ όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο.

Με τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου, το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ είναι σε θέση να προσφέρει υποστήριξη προσαρμοσμένη στις ανάγκες ανθρώπων με διαφορετικά είδη εθισμού, αλλά και διαφορετικό βαθμό εμπλοκής με το πρόβλημα.

Να σημειωθεί πως το Πολυδύναμο Κέντρο Καλαμάτας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014-2020.

Πολυδύναμο Κέντρο Καλαμάτας

Αιπύτου 10, Καλαμάτα

Τ. 27210-86967

Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 17:00