Με 1.100 ευρώ το μήνα «Ο Μαρτσέλος» στον Διονύσιο Τζόρβα!

Με 1.100 ευρώ το μήνα «Ο Μαρτσέλος»  στον Διονύσιο Τζόρβα!

Ο Διονύσιος Τζόρβας, γνωστός επαγγελματίας με κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην κεντρική αγορά της Κυπαρισσίας, πλειοδότησε στο χθεσινό επαναληπτικό διαγωνισμό για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας στο λιμάνι Κυπαρισσίας, της ιστορικής ψαροταβέρνας «Ο Μαρτσέλος», προσφέροντας 1.100 ευρώ το μήνα. Το κτήριο, ιδιοκτησίας του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, που βρίσκεται στη χερσαία ζώνη λιμένα Κυπαρισσίας, έχει εμβαδόν 135 τ.μ. περίπου και ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επαγγελματικής χρήσης. Στη φανερή πλειοδοτική δημοπρασία, η οποία διενεργήθηκε χθες στο Λ.Τ. Μεσσηνίας, συμμετείχαν τέσσερις ενδιαφερόμενοι. Το ελάχιστο μηνιαίο όριο του ανταλλάγματος οριζόταν στη διακήρυξη στο ποσό των 500 ευρώ και έφτασε στα 1.100, οπότε και κατακυρώθηκε στο Διονύσιο Τζόρβα που πλειοδότησε.

Εκτός από το αντάλλαγμα ο παραχωρησιούχος υποχρεούται να πληρώνει: α) τέλος ΕΚΟΕΜΝ 3%, ολόκληρο το τέλος χαρτοσήμου 3,6% επί του ανταλλάγματος, β) τα δημοτικά τέλη απορριμμάτων, γ) τη δαπάνη του ηλεκτρικού ρεύματος και ύδατος. Μετά τα πρώτα έξι χρόνια το αντάλλαγμα επιβαρύνεται με νόμιμη αύξηση κάθε δύο χρόνια (ήτοι τον 7ο, τον 9ο και τον 11ο χρόνο).

Τα παραπάνω έξοδα θα βαρύνουν αποκλειστικά τον παραχωρησιούχο, ο οποίος είναι ο μόνος υπόχρεος και υπεύθυνος και για την καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου. Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε δώδεκα (12) χρόνια και αρχίζει από την έγκριση της απόφασης παραχώρησης από την ΑΔΠΔΕΙ (αφού ληφθεί η σύμφωνη γνώμη των συναρμόδιων υπουργείων).

Του Ηλία Γιαννόπουλου